Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΑεροπορικάΝέοι προορισμοί και πτήσεις της Ellinair

Νέοι προορισμοί και πτήσεις της Ellinair

Και Σμύρνη, και Ιταλία, και Ουγγαρία, Πολωνία, Κύπρο, αλλά και τα κλασικά, Ρωσία, Ουκρανία, Γεωργία και άλλα, προσθέτει και συνεχίζει στο πτητικό της πρόγραμμα η Ellinair.

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Σε 40 πόλεις σε 15 χώρες, η αεροπορική εταιρία Ellinair, του Ομίλου Μουζενίδη, στο δεύτερο χρόνο λειτουργίας των τακτικών της πτήσεων, δίνει, μεταξύ άλλων, έμφαση στη διεξαγωγή απευθείας συνδέσεων, στην προσφορά υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και στην παροχή οικονομικών ναύλων.

Επιπρόσθετα, διευρύνει το δίκτυο των προορισμών της, ενισχύοντας σημαντικά τη διασύνδεση δημοφιλών ελληνικών προορισμών με υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος πόλεις του εξωτερικού.

Σύμφωνα με στελέχη της εταιρίας, διατηρώντας τη συνδεσιμότητα με τους παραδοσιακούς της προορισμούς, άμεσος στόχος είναι η αύξηση των δρομολογίων στη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη, παράλληλα με την ενίσχυση ελληνικών αεροδρομίων σε όλη τη χώρα.

Θεσσαλονίκη – Σμύρνη ξανά…

Και μπορεί η συγκεκριμένη σύνδεση να μην είχε την τύχη που της άξιζε, αφού, είχε ξεκινήσει περί τις αρχές Οκτωβρίου, αλλά διακόπηκε πριν την περίοδο των Χριστουγέννων, ωστόσο το Θεσσαλονίκη – Σμύρνη προστίθεται και πάλι στο πτητικό πρόγραμμα της Ellinair.

Συγκεκριμένα, απευθείας πτήσεις θα πραγματοποιούνται δυο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Σάββατο, από 14 Μαΐου έως 20 Οκτωβρίου 2016.

DSC_0380

Νέοι προορισμοί

Στο πρόγραμμα των δρομολογίων της Ellinair περιλαμβάνονται απευθείας πτήσεις προς πολυάριθμες ρωσικές πόλεις, οι οποίες θα πραγματοποιούνται τόσο από Θεσσαλονίκη, όσο και από Αθήνα, Κέρκυρα, Ζάκυνθο και Ηράκλειο, καθώς και προς πόλεις της Ουκρανίας, επίσης από Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα και Ηράκλειο.

Η Ρίγα της Λετονίας θα συνδέεται απευθείας τόσο με τη Θεσσαλονίκη, όσο και με την Κέρκυρα. Επίσης, η Θεσσαλονίκη συνδέεται απευθείας με την Τιφλίδα της Γεωργίας και την Αστάνα του Καζακστάν, καθώς και με το Ταλλίν της Εσθονίας, τη Βουδαπέστη, το Βουκουρέστι, το Βελιγράδι, τη Λάρνακα της Κύπρου και 3 πόλεις της Ιταλίας, τη Ρώμη, το Μιλάνο και τη Βερόνα.

Πτήσεις θα διενεργούνται και προς την πρωτεύουσα της Πολωνίας, Βαρσοβία, και την πόλη Κατοβίτσε, τόσο από τη Θεσσαλονίκη, όσο και από το Ηράκλειο (σ.σ. θα αποτελέσει τη βάση της εταιρείας για τις απευθείας πτήσεις προς τις γερμανικές πόλεις Φρανκφούρτη, Μόναχο, Ντίσελντορφ, Βερολίνο, Ανόβερο, Αμβούργο και Λειψία).

Συγκεκριμένα από Θεσσαλονίκη για Πολωνία – τόσο για Βαρσοβία όσο και για Κατοβίτσε, οι πτήσεις ξεκινούν στις 7 Ιουνίου και θα διαρκέσουν ως τις 4 Οκτωβρίου 2016. Θα πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα έκαστη, κάθε Τρίτη.

Από Θεσσαλονίκη προς Ιταλία – Ρώμη, Μιλάνο, Βερόνα– οι πτήσεις ξεκινούν 4 Ιουνίου μέχρι 17 Σεπτεμβρίου, μία φορά την εβδομάδα έκαστη, κάθε Σάββατο.

Από Θεσσαλονίκη για Λάρνακα πτήσεις θα πραγματοποιούνται από τις 21 Απριλίου μέχρι 25 Οκτωβρίου, 2 φορές την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη, Κυριακή (μέχρι 22/5) και Τρίτη, Πέμπτη (από 25/5 έως 25/10).

Από Θεσσαλονίκη για Βουδαπέστη οι πτήσεις ξεκινούν στις 19 Ιουνίου, κάθε Κυριακή, μέχρι τις 28 Αυγούστου 2016.

Από Θεσσαλονίκη για Τιφλίδα της Γεωργία πτήσεις έχει από 28 Μαρτίου, κάθε Τρίτη και Παρασκευή, και από 24 Μαΐου έως 9 Οκτωβρίου, προστίθεται τρίτη πτήση, κάθε Κυριακή.

Από Θεσσαλονίκη για Καζακστάν (Αστάνα), Λετονία (Ρίγα) και Εσθονία (Ταλλίν) υπάρχουν προγραμματισμένες πτήσεις σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Να σημειωθεί, ότι αρκετές πτήσεις από/προς πόλεις της Ρωσίας, πραγματοποιούνται όλο το χρόνο και αυξάνονται τους θερινούς μήνες, καθώς επίσης και από/προς Ουκρανία.

Και Ελλάδα

«Στόχος και όραμα της εταιρίας είναι να γίνει η βασική περιφερειακή αεροπορική εταιρία με έδρα τη Θεσσαλονίκη» είχε πει ο εμπορικός διευθυντής της Ellinair, Σταύρος Δαλιάκας, στην παρουσίαση της εταιρίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Ήταν η βραδιά, που ανακοίνωσαν την προσθήκη πτήσεων της εταιρίας και στο εσωτερικό της χώρας, και συγκεκριμένα, για Σαντορίνη, Μύκονο, Ηράκλειο, Ρόδο και Ζάκυνθο.

Παρά το γεγονός, ότι τα συγκεκριμένα δρομολόγια είχαν προστεθεί στο πτητικό πρόγραμμα της εταιρίας, και στη συνέχεια, εν μέσω υψηλής τουριστικής περιόδου, ανακοινώθηκαν τα capital controls, αξίζει να σημειωθεί, ότι από τις 15 Ιουνίου, ημερομηνία που η εταιρία εγκαινίασε τις παραπάνω πτήσεις, έως τις 7 Σεπτεμβρίου, ταξίδεψαν 52.291 επιβάτες, πληρότητα που άγγιξε το 72,3%. Οι πτήσεις για Σαντορίνη αλλά και για Ηράκλειο άγγιξαν το 80%, με τη μεν Σαντορίνη να είχε επεκταθεί έως τις 28 Σεπτεμβρίου, το δε Ηράκλειο, συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Έτσι, και για τη φετινή τουριστική σεζόν, το σίγουρο είναι ότι μπαίνει και πάλι το Θεσσαλονίκη – Σαντορίνη, διατηρείται το Ηράκλειο, ενώ υπό σκέψη είναι το Μύκονος και Ρόδος.

New_Airbus_2016

Tips

  • Η προσθήκη του δρομολογίου Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη δεν απέδωσε καρπούς και διεκόπη.
  • Να σημειωθεί ότι μέχρι την έναρξη της θερινής περιόδου, η εταιρεία αναμένει να προσθέσει και άλλες πτήσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα.
  • Σ΄ ότι αφορά το στόλο της Ellinair, στις 2 Φεβρουαρίου 2015, υποδέχθηκε το νέο Airbus, στo αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία». Το μοντέλο του αεροσκάφους είναι Α319, έχει χωρητικότητα 144 θέσεων και φέρει το σήμα και τα χρώματα της Ellinair.
  • Για το 2016, ο στόλος της Ellinair θα περιλαμβάνει συνολικά 8 έως 10 αεροσκάφη και θα εξυπηρετεί προορισμούς σε περισσότερες από 15 χώρες.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα