Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕξωτερικόΑμερικήΗ ελληνική κουζίνα στην αμερικάνικη τηλεόραση!

Η ελληνική κουζίνα στην αμερικάνικη τηλεόραση!

Γεύσεις Ελλάδας, γεύσεις ελληνικές, κουζίνα ελληνική’ η νέα σειρά «My Greek Table» από την Νταϊάνα Κόχυλα, στις αμερικανικές τηλεοράσεις!

«Η Ελληνική Κουζίνα είναι υγιεινή, πεντανόστιμη και προσφέρει ασύγκριτη ποικιλία προϊόντων και γεύσεων. Η εκπομπή αυτή είναι η πραγματοποίηση ενός μεγάλου ονείρου μου» λέει η  Νταϊάνα Κόχυλα, η οποία θα παρουσιάζει στη δημόσια τηλεόραση στις ΗΠΑ μια νέα σειρά εκπομπών για την ελληνική κουζίνα, με τον τίτλο «My Greek Table». Αρχής γενομένης την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου.

Ελλάδα – γαστρονομικός τουριστικός προορισμός

Δέκα τρία (13) επεισόδια ανά τηλεοπτική σαιζόν θα είναι η νέα σειρά, η οποία πρόκειται να δώσει ιδιαίτερη ώθηση στην εικόνα της Ελλάδας ως γαστρονομικού προορισμού στην Αμερική.

Παράλληλα, μέσα από υγιεινές και νόστιμες συνταγές, αναδεικνύεται η μεγάλη ποικιλία αλλά και ποιότητα των ελληνικών προϊόντων. Στόχος της εκπομπής είναι αφενός να καθιερώσει την Ελλάδα ως γαστρονομικό τουριστικό προορισμό στο ευρύ Αμερικάνικο κοινό και αφετέρου να συντελέσει στην αύξηση της εξαγωγικής δραστηριότητας των ελληνικών προϊόντων προς την Αμερική.

«Ήθελα να δείξω τον πολιτιστικό, τουριστικό και γαστρονομικό πλούτο της Ελλάδας στο κοινό της Αμερικής, ένα κοινό που στην πραγματικότητα γνωρίζει πολύ λίγα για την χώρα, τα προϊόντα και το τραπέζι της» αναφέρει η Νταϊάνα Κόχυλα.

Γαστρονομικά «ταξίδια» σε περιοχές της Ελλάδας

Τα γυρίσματα για τον πρώτο κύκλο επεισοδίων διήρκησαν 3 μήνες. Το «My Greek Table» της πρώτης σαιζόν είναι αφιερωμένο στα πλούσια και ποιοτικά υλικά της Ελλάδας: το ελαιόλαδο, οι ελιές, τα ελληνικά τυριά, τα παραδοσιακά δημητριακά, το φύλλο, οι πίτες, το κρασί, το ούζο και το τσίπουρο είναι μερικά από τα υλικά για τα οποία η σειρά επεισοδίων ταξίδεψε στην Κρήτη, στη Σαντορίνη, στην Ικαρία, στη Λέσβο, στην Πελοπόννησο, στην Αθήνα, στο Βόλο, στο Πήλιο, στην Ήπειρο και τη Νάουσα.

Πεντανόστιμο ψητό αρνάκι με πατάτες που συνοδεύονται από Ξινόμαυρο Νάουσας!

Η Νταϊάνα στην εκπομπή «MY GREEK TABLE» συνδυάζει εύληπτες οδηγίες για υπέροχα πιάτα, πρωτοποριακές τεχνικές μαγειρέματος, δημοφιλείς συνταγές και συναρπαστικές περιγραφές που αποδεικνύουν την αγάπη της για την Ελληνική και τη μεσογειακή Κουζίνα.

Γαρίδες σαγανάκι, ελληνικός μεζές!

*

-Η σειρά «My Greek Table» φέρει την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και έχει την οικονομική υποστήριξη του ΕΟΤ.

– Η πρεμιέρα  του «My Greek Table» θα γίνει στις 6 Οκτωβρίου, σε όλη την Αμερική ξεκινώντας από το δίκτυο American Public Television. Το κάθε επεισόδιο θα διαρκεί 30 λεπτά.

-Με πυξίδα την παράδοση, τις διατροφικές συνήθειες και την ιστορία, το «My Greek Table» ξεκινάει τις διαδρομές του στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας την ελιά Καλαμών, ένα από τα πιο γνωστά ελληνικά προϊόντα στην Αμερική. Συγκρίνει την παράδοση με τη σύγχρονη ελληνική μαγειρική στην Αθήνα. Αναλύει την έννοια του φιλότιμου και της μεγαλοψυχίας των ανθρώπων μέσα από το ούζο και τους μεζέδες της Λέσβου. Εξερευνά την κουζίνα του Κενταύρου και την παράδοση των γλυκών του κουταλιού και των τουρσιών στο Πήλιο. Συγκεντρώνει τα αρχαία δημητριακά από όλα τα μέρη της χώρας και τα βάζει στο τραπέζι. Παρακολουθεί ολόκληρη την πορεία του ελαιόλαδου. Ανοίγει τα παραδοσιακά φύλλα της ελληνικής πίτας. Συστήνει στο κοινό την περίφημη ελιά Καλαμών και την ελληνική φέτα από τα Ιωάννινα και τα Ζαγοροχώρια. Βάζει στο μικροσκόπιο τα βότανα, το μέλι και τον σύγχρονο τρόπο ζωής, και αναζητά το μυστικό για τη μακροζωία στην Ικαρία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα