Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΕλλάδαΠιερία: Έρχονται οι Ανθισμένες Κερασιές

Πιερία: Έρχονται οι Ανθισμένες Κερασιές

Για άλλη μια χρονιά, ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής ετοιμάζεται για τη δράση ‘Ανθισμένες Κερασιές 2025’.

ΝΤΕΠΥ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Σε δύο κερασοφόρες περιοχές της Πιερίας, τον Κολινδρό και τη Ράχη, θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά η δράση ‘Ανθισμένες Κερασιές 2025’ με πρωτοβουλία του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.), και την υποστήριξη και αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Πρόκειται για έναν θεσμό που ξεκίνησε πέρυσι με πρωτοβουλία του Π.Ο.Τ.Α.Π. και γνώρισε τεράστια αποδοχή και επιτυχία. Και φέτος θα υλοποιηθεί την περίοδο που ανθίζουν τα πυρηνόκαρπα εύγευστα και καρποφόρα δέντρα, τα οποία ξεχωρίζουν και για την πανδαισία των χρωμάτων που αποπέμπουν.

Οικοξεναγήσεις, γαστρονομία, τοπικές παραδόσεις

Το δρώμενο προγραμματίζεται την περίοδο που ανθίζει η κερασιά η οποία θεωρείται το πρώτο ανθοφόρο φυτό της φύσης, στα μέσα περίπου της προσεχούς άνοιξης, θα περιλαμβάνει επιτόπιες επισκέψεις και οικο-ξεναγήσεις, γνωριμία με τις τοπικές παραδόσεις αλλά και με την κερασοφόρο γαστρονομία, φωτογραφικές και καλλιτεχνικές απεικονίσεις, δημιουργικές προτάσεις με ποιητική και συγγραφική έκφραση, όπως όλα αυτά αναδεικνύονται με αναφορά την αισθητική και την πληθώρα των χρωμάτων που υπογραμμίζει μοναδικά η ίδια η φύση.

Τις ‘Ανθισμένες Κερασιές Πιερίας 2025’ υποστηρίζει και θέτει υπό την αιγίδα του, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού καθώς και προσωπικά η πρόεδρός του Άντζελα Γκερέκου.

Άλλωστε και ο σπουδαίος δοκιμιογράφος Μενέλαος Λουντέμης εμπνεύστηκε από το φαινόμενο της μοναδικής πανδαισίας των χρωμάτων της κερασιάς, καθότι έγραψε το γνωστό μυθιστόρημα «Οι κερασιές θα ανθίσουν και φέτος».

Με την πρωτοβουλία του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τον Δήμο Κατερίνης, τον Δήμο Πύδνας- Κολινδρού, το Επιμελητήριο Πιερίας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, οι κερασιές της Πιερίας όχι μόνο θα ανθίσουν και φέτος αλλά και θα γοητεύσουν τον Πιερικό ορίζοντα.

*

-Για την εύρυθμη και άρτια οργάνωση της φετινής δράσης, την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2025, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη των μελών του Π.Ο.Τ.Α.Π. και των εμπλεκόμενων φορέων όπου έγινε μια πρώτη αποτύπωση των λειτουργικών θεμάτων και οριοθετήθηκαν οι σχετικές ενέργειες.

– Παρόντες ήταν η Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού Κατερίνης και Μέλος του Δ.Σ. του Π.Ο.Τ.Α.Π. Ελίνα Διαμαντοπούλου, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Πύδνας- Κολινδρού Μαρία Ναβροζίδου, ο Οικονομικός Διαχειριστής και Μέλος του Δ.Σ. του Π.Ο.Τ.Α.Π. Στέλιος Ούζας, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Πιερίας στον Π.Ο.Τ.Α.Π. Στράτος Χαλκίδης, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ράχης «Άγιος Λουκάς» Δημήτρης Ντούρος, ο Καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος και Διευθυντής του Μουσείο «LOGIC Επιστήμης και Τεχνολογίας» Δημήτρης Τριανταφύλλου, οι εκπρόσωποι των Κερασοπαραγωγών Κολινδρού Θωμάς Σολοποτιάς, πρώην Δήμαρχος Κολινδρού και Νίκος Πλατσάς, η Υπεύθυνη Τουρισμού της Π.Ε. Πιερίας Μαρία Τσιμήτρη, η υπεύθυνη του Τομέα Εθελοντών του Π.Ο.Τ.Α.Π. Ροδή Ναβροζίδου και ο Διευθυντής του Π.Ο.Τ.Α.Π. Βασίλης Δήμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα