Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΒούλα Πατουλίδου: «Οι συντονισμένες ενέργειες επανέφεραν την ακτοπλοϊκή σύνδεση»

Βούλα Πατουλίδου: «Οι συντονισμένες ενέργειες επανέφεραν την ακτοπλοϊκή σύνδεση»

Επανέρχεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σποράδων και η αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, χαιρετίζει την επανέναρξη της ακτοπλοϊκής γραμμής.

ΝΤ.Χ. (hiotopoulou@gmail.com)

Το γράψαμε πρώτοι, για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης, όχι μόνο με τις Σποράδες, αλλά και με τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Σήμερα, η αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, με αφορμή την επανέναρξη της ακτοπλοϊκής γραμμής από τη Θεσσαλονίκη για τις Σποράδες προέβη στην εξής δήλωση:

«Τον περασμένο Γενάρη, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης αποφασίσαμε ομόφωνα να στηρίξουμε με κάθε τρόπο, ακόμα και οικονομικά, την επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής Θεσσαλονίκης – Σποράδων. Και επιτέλους, η άριστη συνεργασία και οι συντονισμένες ενέργειες όλων, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, και της Περιφέρειας Θεσσαλίας απέφερε καρπούς.
Έτσι και μέχρι το τέλος της εβδομάδας, όπως ενημερώθηκα από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και την πλοιοκτήτρια εταιρεία, θα ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες, έτσι ώστε από τις 21 Ιουνίου 2018 να ξεκινήσουν τα δρομολόγια με το Aqua Blue της εταιρείας SeaJets από Θεσσαλονίκη προς Σποράδες. Το εν λόγω πλοίο θα εκτελεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Σκιάθο-Άνδρο-Σύρο-Τήνο-Μύκονο-Πάρο-Νάξο-Σαντορίνη-Κρήτη και κάθε Δευτέρα (ευελπιστούμε από την Δευτέρα 25 Ιουνίου) για Σκιάθο-Σκόπελο-Αλόννησο».

Αγώνας δρόμου

«Με την αποχώρηση της προηγούμενης πλοιοκτήτριας εταιρείας που διέκοψε, ως ασύμφορο, το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Σποράδες, κυριολεκτικά ξεκινήσαμε έναν αγώνα δρόμου για την επανασύνδεση της γραμμής, γιατί για εμάς τους Βορειοελλαδίτες αλλά και για τους τουρίστες που έρχονται από το εξωτερικό, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει αυτή η ακτοπλοϊκή σύνδεση» επισημαίνει στη δήλωσή της η κα. Πατουλίδου.

Ευχαριστίες

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή για την υπομονή και την κατανόηση που έδειξε κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του μαζί μου με αποτέλεσμα να εγκρίνει το νέο δρομολόγιο.
Ευχαριστώ προσωπικά τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης που ανταποκρίθηκε στο αίτημά μου για μείωση 50% στα λιμενικά τέλη επιβατών και οχημάτων, γεγονός που αποτέλεσε στο να αρθούν οι όποιες επιφυλάξεις της νέας πλοιοκτήτριας εταιρείας και να αναλάβει το συγκεκριμένο δρομολόγιο.
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο κ. Μπουτάρη για την αναγνώριση των συντονισμένων ενεργειών όλων εμπλεκόμενων φορέων, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, έτσι ώστε να αρμενίζουμε και πάλι από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς» δηλώνει η κα. Πατουλίδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα