Τη γαστρονομική του αφήγηση με τέσσερα νέα μενού και την υπογραφή του Έκτορα Μποτρίνι ανανεώνει το ιστορικό εστιατόριο της Σαντορίνης Selene
ΝΤΕΠΥ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)
Μνήμες, τόπος, γεύση είναι το τρίπτυχο του εμβληματικού εστιατορίου της Σαντορίνης, Selene (Σελήνη), το οποίο φέτος επανασυστήνει ένα ανανεωμένο γαστρονομικό ταξίδι υπό την καθοδήγηση του βραβευμένου με αστέρι Michelin και Executive Chef του Ομίλου Katikies, Έκτορα Μποτρίνι.
Το ιστορικό εστιατόριο, με το όραμα, το πάθος και την αγάπη για την ελληνική κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα, του αείμνηστου Γιώργου Χατζηγιαννάκη και της συζύγου του Έβελυν, από το 1985 έβαζε τις βάσεις καταφέρνοντας πλέον όχι μόνο η ‘Σελήνη’ αλλά ολόκληρη η Σαντορίνη να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική γαστρονομική σκηνή.
Το εστιατόριο από το 2021, έχει περάσει σε νέα εποχή και λειτουργεί κάτω από την ομπρέλα του Ομίλου Katikies και με την υπογραφή του Έκτορα Μποτρίνι.
Τέσσερα μενού, μια εμπειρία γαστρονομικής αφήγησης
Με στόχο τη συνέχιση της κληρονομιάς του Γιώργου Χατζηγιαννάκη, ο Έκτορας Μποτρίνι και η ομάδα του δημιουργούν στο Selene μια απαράμιλλη γαστρονομική εμπειρία Σαντορινιού fine dining για όλες τις αισθήσεις.
Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να γευτεί ένα εύρος προτάσεων μέσα από ένα à la carte και τρία degustation μενού, το καθένα με διαφορετικό χαρακτήρα.
Οι γευστικές επιλογές συμπληρώνονται από εξαιρετικές ετικέτες του εγχώριου και διεθνούς αμπελώνα από μια wine list που έχει συνθέσει ο Γιάννης Καρακάσης MW, ένας από τους περίπου 400 Masters of Wine παγκοσμίως.

Ονομασίες εμπνευσμένες από τις φάσεις της Σελήνης
Με τα ονόματά τους να αντλούν έμπνευση από τις φάσεις της Σελήνης, τα νέα μενού του εστιατορίου αποτυπώνουν το μοίρασμα και τη νοσταλγία ξυπνώντας μνήμες και καταλήγοντας σε ένα αξέχαστο συναισθηματικό, πολιτιστικό και αισθητηριακό βίωμα.
Ξεκινώντας με το à la carte “Half Moon” μενού και προχωρώντας στα degustation “Harvest Moon”, “Full Moon” και “Mnēmes”, η ομάδα του εστιατορίου, με τον Executive Chef του Ομίλου Katikies Έκτορα Μποτρίνι στο τιμόνι, δημιουργεί συνθέσεις που μιλούν για τον τόπο, την παιδική ηλικία, τη γεύση της οικογένειας και της γης, μέσα από τεχνική ακρίβεια, σύγχρονη ματιά και σεβασμό στην πρώτη ύλη. Μοιράζεται τις μνήμες της δημιουργώντας παράλληλα αναμνήσεις για τους ανθρώπους που θα μοιραστούν το φαγητό τους.

Τα νέα μενού αποτυπώνουν γεύσεις όπως η τάρτα ντομάτας με φύλλο με ελαιόλαδο, σαρίκι και σορμπέ βασιλικού, η σπανακοτυρόπιτα, ο σαντορινιός ντοματοκεφτές ή το αρνί με μελιτζάνα, χλωρό Σαντορίνης, αγκινάρες και χαμομήλι μέσα από μια δημιουργική και ευφάνταστη ματιά που σμίγει την παράδοση με την εκλεπτυσμένη οπτική του Έκτορα Μποτρίνι.
«Η Σαντορίνη δεν είναι απλώς ένας τόπος με εξαιρετικά προϊόντα. Είναι ένα συναίσθημα, μια μνήμη, μια γεύση που κουβαλάς μαζί σου. Στο Selene, θέλαμε να δημιουργήσουμε μενού που δεν περιορίζονται στην τεχνική ή στην εικόνα, αλλά μιλούν για την ψυχή του νησιού» δήλωσε ο κ. Μποτρίνι προσθέτοντας «Είναι τιμή και πρόκληση να συνεχίζω την πορεία ενός θρύλου όπως ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης, με απόλυτο σεβασμό στην παράδοση, αλλά και με τη δική μας σύγχρονη δημιουργική ματιά».

Από το ηφαιστειακό terroir της Σαντορίνης στο ποτήρι
Την ίδια στιγμή η signature wine list με την επιμέλεια του Γιάννη Καρακάση MW χαρίζει ένα μοναδικό ταξίδι στον μαγικό κόσμο του κρασιού.
Επιλογές αφιερωμένες αποκλειστικά στον αμπελώνα της Σαντορίνης ή επικεντρωμένες στα “Great Greek Wines” ακόμα και σε “Grand Cru” ή “Fine & Rare” ετικέτες έρχονται να δώσουν τη δική τους νότα σε ένα δείπνο που υπόσχεται να αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του στη μνήμη των φιλοξενούμενων.
«Η Σαντορίνη αποτελεί έναν από τους πιο μαγικούς αμπελώνες στον κόσμο, και η φιλοδοξία μας στο Selene ήταν να αναδείξουμε αυτή τη μοναδικότητα μέσα από μια οινική πρόταση με εμβάθυνση και χαρακτήρα» δηλώνει ο Γιάννης Καρακάσης MW και προσθέτει «δημιουργήσαμε μια λίστα που αγκαλιάζει τον σαντορινιό αμπελώνα αλλά και τα σπουδαιότερα ελληνικά -και όχι μόνο- κρασιά, με επιλογές που μιλούν στον ουρανίσκο αλλά και στην καρδιά του επισκέπτη».
*
-Φωλιασμένο σε ένα εντυπωσιακό σημείο των Φηρών, στην ατμοσφαιρική αυλή μιας καθολικής μονής του 18ου αιώνα που στεγάζει σήμερα το 5* ξενοδοχείο Katikies Garden, το Selene συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εστιατόρια της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας και να αφήνει το αποτύπωμά του διανύοντας τη νέα του εποχή.

– Τα Katikies είναι μία εντυπωσιακή συλλογή από επτά πολυτελή ελληνικά ξενοδοχεία στη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Η μαγευτική τους ατμόσφαιρα και το μοναδικό τους πνεύμα φιλοξενίας εμπνέεται από τα συναισθήματα που ξυπνούν τα νησιά αυτά στην καρδιά κάθε ταξιδευτή.