Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΑγορά Μοδιάνο και Radisson Blu Zaffron Resort στην 36η Philoxenia

Αγορά Μοδιάνο και Radisson Blu Zaffron Resort στην 36η Philoxenia

Δύο σήματα του Ομίλου Fais, η εμβληματική Αγορά Μοδιάνο η οποία μπαίνει σε νέα εποχή, και το ολοκαίνουργιο Radisson Blu Zaffron Resort που λειτουργεί στη Σαντορίνη συμμετέχουν στην 36η Philoxenia.

Το ‘παρών’ στην 36η Philoxenia δίνει ο  Όμιλος Fais, ο οποίος στα πλαίσια της στρατηγικής εισόδου του στον τομέα της φιλοξενίας αλλά και της περαιτέρω ανάπτυξής του στους τομείς της εστίασης και της γαστρονομίας, συμμετέχει με την 5άστερη ξενοδοχειακή μονάδα Radisson Blu Zaffron Resort  και με την Αγορά Μοδιάνο.

Η Αγορά Μοδιάνο

Αποτελεί το πρώτο χαρακτηρισμένο μνημείο στην Ελλάδα που ανακατασκευάστηκε και ετοιμάζεται να παραδοθεί για χρήση στους πολίτες της Θεσσαλονίκης αλλά και στους επισκέπτες της.

H εμβληματική Aγορά Μοδιάνο, σημαντικό τοπόσημο της Θεσσαλονίκης, ετοιμάζεται να μπει στη νέα της εποχή, σε μια σημαντική χρονιά γι’ αυτήν, καθώς το 2022 κλείνει τα 100 χρόνια από τη δημιουργία της (το έργο ολοκληρώθηκε τότε το 1925). Στόχος της, να αποτελέσει και πάλι την Κεντρική Αγορά Τροφίμων της Θεσσαλονίκης και παράλληλα έναν χώρο κοινωνικής συναναστροφής, πολιτισμού, γαστρονομίας και εκδηλώσεων. 

Ιδρυτής της Αγοράς Μοδιάνο ήταν ο Έλι Μοδιάνο, το 1922, και συνεχίζει σήμερα ο Όμιλος Fais.

Το Radisson Blu Zaffron Resort

Tο ολοκαίνουργιο 5* Radisson Blu Zaffron Resort ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Αύγουστο του 2021 στη Σαντορίνη με 102 σουίτες και λειτουργεί υπό τον Όμιλο Fais σε συνεργασία με το Radisson Hotel Group.

Μια ανάσα από την μαγευτική μαύρη άμμο της υπέροχης παραλίας Καμάρι, το πανέμορφο ξενοδοχείο είναι χτισμένο σε προνομιούχα θέση με άμεση πρόσβαση στο αεροδρόμιο καθώς και σε εστιατόρια, μπαρ και αξιοθέατα και παράλληλα υπόσχεται ένα γαλήνιο περιβάλλον με πλήρη ιδιωτικότητα.

Σημαντική θέση στο ξενοδοχείο έχει το εστιατόριο Zeffirino ένα από τα πιο διαχρονικά εστιατόρια της Ιταλίας που άνοιξε το 1939 στη Γένοβα και τάισε από τη Σοφία Λόρεν και τον Λουτσιάνο Παβαρότι μέχρι τον Φρανκ Σινάτρα ο οποίος ταξίδευε από την Αμερική για να φάει εκεί και τους Ποντίφικες της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

*

Όμιλος Fais επενδύει σημαντικά στο νεοσύστατο Hospitality & Gastronomy Division. Πέραν της ανακατασκευής της Αγοράς Μοδιάνο και του ανοίγματος της πεντάστερης ξενοδοχειακής μονάδας Radisson Blu Zaffron Resort, ο Όμιλος έχει επίσης αναλάβει την αναβίωση και αξιοποίηση του εμβληματικού πύργου Castello Bibelli στην Κέρκυρα.

Στο Hospitality & Gastronomy Division έχει επίσης ενταχθεί η αλυσίδα παγωτού Bufala Gelato, που ο Όμιλος Fais ήδη λειτουργεί με επιτυχία εδώ και μία πενταετία.

Στόχος του Ομίλου μέσα από τη λειτουργία των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων του, των γαστρονομικών και των υπολοίπων δραστηριοτήτων του, είναι να παραμένει συνεπής στις δεσμεύσεις του για την υιοθέτηση βιώσιμων και φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών, καθώς και για τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, την ενίσχυση της τοπικής παραγωγής και προϊόντων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας – στην Αγορά Μοδιάνο αναμένεται να δημιουργηθούν 300 νέες θέσεις εργασίας ενώ στο 5* Radisson Blu Zaffron Resort, 150, ταυτόχρονα με την υλοποίηση των στρατηγικών σχεδίων του Oμίλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα