Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΝησιωτική ΕλλάδαΑΜΟΡΓΟΣ – Στο 90% οι πληρότητες του καλοκαιριού!

ΑΜΟΡΓΟΣ – Στο 90% οι πληρότητες του καλοκαιριού!

Διανύοντας ήδη το πρώτο μισό της καλοκαιρινής περιόδου, οι πληρότητες σε δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς ανεβαίνουν όλο και περισσότερο.

ΤΗΣ ΝΤΕΠΥΣ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Ένας από τους αυτούς τους προορισμούς είναι και η Αμοργός, το κυκλαδίτικο νησί, γνωστό παγκοσμίως, κυρίως από τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας «Το Απέραντο Γαλάζιο» του Λικ Μπεσόν, το 1988.

«Το νησί αγγίζει πληρότητες που φτάνουν και το 90%» δηλώνει στο debbiestravel.gr ο δήμαρχος Αμοργού Νίκος Φωστιέρης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η φετινή σεζόν πηγαίνει πολύ καλά, ενώ ιδιαίτερα ικανοποιητική είναι και η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού, τόσο με τον Πειραιά όσο και με τα γύρω νησιά.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Αμοργού Νίκο Φωστιέρη, «το νησί αγγίζει πληρότητες που φτάνουν και το 90%»

Τουρίστες

Σ’ ότι αφορά τον τουρισμό, επικρατέστερη αγορά είναι η Γαλλική (σ.σ. το «Απέραντο Γαλάζιο» απογείωσε τη συγκεκριμένη αγορά στην Αμοργό).

«Πολλοί είναι και οι Ιταλοί που επιλέγουν το νησί, ενώ φέτος, βλέπουμε, ότι επανέρχονται και οι Έλληνες» τονίζει στο debbiestravel.gr ο δήμαρχος Αμοργού κ. Φωστιέρης, εξηγώντας, ότι τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής δυσκολίας, η ελληνική αγορά είχε ατονήσει.

Επίσης, φέτος, για πρώτη φορά, επισκέπτονται το νησί και Αυστραλοί.

Διαμονή

Σ’ ότι αφορά το μέσο χρόνο διαμονής των τουριστών στην Αμοργό, είναι οι επτά (7) μέρες.

«Είναι τουρίστες που μένουν και για 15 μέρες» αναφέρει ο κ. Φωστιέρης, ενώ πολλοί επιλέγουν την Αμοργό και από τα γύρω νησιά (Σαντορίνη, Πάρο κ.ά.) για μια με δύο διανυχτερεύσεις.

Προβλήματα

Ρωτήσαμε το δήμαρχο Αμοργού, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί, ο οποίος επισήμανε, ότι λόγω της απότομης αύξησης των τουριστών στο νησί, κυρίως Ιούλιο και Αύγουστο, υπάρχει το ζήτημα τόσο της αποκομιδής των απορριμμάτων όσο και του νερού.

«Προσπαθούμε να ανταποκριθούμε, και μέχρι στιγμής, δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα» επισήμανε ο δήμαρχος Αμοργού κ. Φωστιέρης.

*

-Το μεγαλύτερο πανηγύρι της Αμοργού είναι της Αγ. Παρασκευής (25-26 Ιουλίου) στην Αρκεσίνη,  όπου σιτίζονται περί τις 4.000 άτομα. Στα 20 καζάνια μαγειρεύουν πατατάτο, κοφτό (σπασμένο σιτάρι χυλωμένο με μυζήθρα), ξυδάτο (πατσά).

Η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, στην Αρκεσίνη, όπου 25-26 Ιουλίου, γίνεται το μεγαλύτερο πανηγύρι της Αμοργού

Επίσης, στις 26 Ιουλίου, στα Κατάπολα, θα γίνει γιορτή ‘ψημένης’ (ρακή με μέλι, κανέλλα, γαρίφαλο).

– Σήμα κατατεθέν της Αμοργού, η ιερά μονή της Παναγίας Χοζοβιώτισσας με την απίστευτη θέα στο απέραντο γαλάζιο. Εορτάζει στα Εισόδια της Θεοτόκου, 21 Νοεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα