1o συνέδριο γαστρονομίας από τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

0
32
views

«Θεσσαλονίκη: γεύσεις από την Ανατολή ως τη Δύση» είναι ο τίτλος του 1ου συνεδρίου γαστρονομίας που θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία των ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, στη Θεσσαλονίκη.

Το συνέδριο γαστρονομίας το οποίο θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Δευτέρα 28 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο «Makedonia Palace», επιχειρεί να διεισδύσει στην ιστορία των διαφόρων εθνοτήτων που απαρτίζουν τον ιστό της Θεσσαλονίκης και να παρουσιάσει μια θεματική ημέρα αφιερωμένη σε 8 γαστρονομικά ταξίδια, γεύσεις και μυρωδιές.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα πραγματοποιείται live μαγειρική με γευστικές δοκιμές από φορείς και συνεργάτες της κάθε κουζίνας, με παράλληλη σειρά ομιλιών από εκπροσώπους και αναφορές στην ιστορική και σύγχρονη πορεία τους στα δρώμενα της πόλης.

Print

8 διαφορετικές κουζίνες

Τα 8 γαστρονομικά ταξίδια που χαρακτηρίζουν την ιστορία της Θεσσαλονίκης, θα χωριστούν σε δυο γκρουπ:

Α’ γκρουπ (12.00 – 15.00)

1.Ιταλική Κουζίνα, από εκπροσώπους του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

2.Οθωμανική Κουζίνα, από εκπροσώπους  του τουρκικού εστιατορίου «ΑΥΗΑΝ»

WP_20151122_004 Toyrkiki

3.Σεφαραδίτιδκη Κουζίνα, από εκπροσώπους της Ισραηλίτικης Κοινότητας Θεσσαλονίκης

4.Αρμένικη Κουζίνα, από εκπροσώπους της Αρμένικης Κοινότητας Θεσσαλονίκης.

Β’ γκρουπ (15.00 – 18.00)

1.Αθωνική Κουζίνα, από τον πάτερ Χαρίτονα του Αγίου Όρους

2.Κρητική Κουζίνα, από εκπροσώπους του Λαογραφικού Συλλόγου Κρητών Θεσσαλονίκης

DSC_0171 Kritika paximadia

3.Ποντιακή Κουζίνα, από εκπροσώπους του Σωματείου Αγ. Γεωργίου Περιστερεώτα

4.Μικρασιατική Κουζίνα, από εκπροσώπους του Πολιτιστικού Συλλόγου Προσφύγων Μικρασιατών.

Info

Το συνέδριο θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 28 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace, και ώρες 12.00 μ.μ. – 18.00.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ