Την αποχώρησή του μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε ο Απόστολος Αλτάνης, ο οποίος επί 26 έτη ήταν στη θέση του Executive Chef σε όλα τα εστιατόρια 5άστερου ξενοδοχείου, στη Θεσσαλονίκη.
ΝΤΕΠΥ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)
«Πέρασαν 26 χρόνια δημιουργίας, προσωπικών επιτευγμάτων, δεκάδων βραβείων που επάξια κατακτήσαμε με την εκάστοτε ομάδα μου σε όλα τα εστιατόρια που ήμουν επικεφαλής. Ευχαριστώ έναν έναν ξεχωριστά για όλες τις επιτυχίες που καταφέραμε ομαδικά και ανθρώπινα και πλέον κλείνοντας αυτό το κεφάλαιο, είμαι έτοιμος για τα επόμενα δημιουργικά μου βήματα!» ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πριν από μερικές μέρες ο Απόστολος Αλτάνης, ο οποίος επί 26 έτη ήταν επικεφαλής σ’ όλα τα εστιατόρια του πεντάστερου ξενοδοχείου Hyatt Regency Thessaloniki και Hyatt Casino Thessaloniki, ως Executive Chef.
«Ήρθε η ώρα για μια αλλαγή, για ένα νέο ξεκίνημα» δήλωσε στο debbiestravel.gr ο κ. Αλτάνης προσθέτοντας ότι από τη στιγμή της λύσης της πολυετούς συνεργασίας του με τον ξενοδοχειακό όμιλο, δέχεται προτάσεις τις οποίες και εξετάζει τόσο σε Ελλάδα όσο και εξωτερικό.
«Θέλω λίγο χρόνο να το ξεκαθαρίσω, ποιας μορφής θα είναι η επόμενη συνεργασία μου, θα είναι ξενοδοχείο, θα είναι όμιλος, θα είναι εταιρία;» επισημαίνει ο διάσημος executive chef με μια εμπειρία 33 ετών στον χώρο της κουζίνας και της μαγειρικής.

Ποιος είναι ο Απόστολος Αλτάνης;
Γεννήθηκε στην Αργιθέα Καρδίτσας στις αρχές της δεκαετίας του ‘70, ενώ μεγάλωσε και ζει στην Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από την Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων και στην συνέχεια παράλληλα, απέκτησε πτυχίο ζαχαροπλαστικής αλλά και βεβαίωση από την σχολή κρεοπωλών.
Ταυτόχρονα έχει πολυάριθμες συμμετοχές σε αντίστοιχα σεμινάρια, ενώ έχει και διαπιστευτήρια επιθεωρητή ασφάλειας τροφίμων.
Είναι consultant chef σε πολλές επιχειρήσεις εστίασης σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Διετέλεσε επί 26 συναπτά έτη Executive Chef στο Regency Casino Thessaloniki και στο ξενοδοχείο Hyatt Regency Thessaloniki. Η πορεία του είναι μακρά και περιλαμβάνει θητεία από εστιατόρια μεγάλης αλυσίδας ιταλικής κουζίνας έως private Chef σε γιοτ, ενώ έχει υπάρξει υπεύθυνος και ιδιοκτήτης επιχειρήσεων εστίασης. Ταυτόχρονα δίδασκε επί 18 έτη σε ιδιωτικό ΙΕΚ Μαγειρικής.
Είναι ο Chef που έχει λάβει τα περισσότερα βραβεία Χρυσών Σκούφων στην Β. Ελλάδα για το Alfredos Grand Dining. Επίσης πολλαπλές διακρίσεις έχει και για το εστιατόριο O Kipos, αλλά και το Ambrosia από εκδόσεις και ομίλους αξιολόγησης και βραβεύσεων και φορείς της Θεσσαλονίκης.
Συγκαταλέγεται στους κορυφαίους σεφ της χώρας με πολλές αναφορές του ονόματος του στο διαδίκτυο.
Στο ενεργητικό του υπάρχουν πολυάριθμες και σημαντικές συνεργασίες αλλά και βραβεύσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έχει βραβευθεί στην Αυστρία, στη διεθνή έκθεση της Anuga στην Κολωνία αλλά και στην έκθεση Sial στο Παρίσι, στην κατηγορία innovating product of the year, καθώς και σε βαλκανικό διαγωνισμό με αρκετές διακρίσεις.
Πολλάκις καλεσμένος σε Αμερική, Μεξικό, Ελβετία, Τουρκία, Ινδονησία, Ρωσία, Αγγλία, Ντουμπάι, Κίνα κ.α όπου έχει κάνει παρουσιάσεις και σεμινάρια για την προώθηση της Ελληνικής κουζίνας.
Έχει συνεργαστεί με κορυφαίους Chef από όλο τον κόσμο στο πλαίσιο ανταλλαγής τοπικών προϊόντων και της γευστικής κουλτούρας κάθε χώρας. Καλεσμένος από τα προξενεία της Νέας Υόρκης, της Βοστώνης, της Σερβίας αλλά και του Λονδίνου συμβάλει στην ανάδειξη της Ελληνικής γαστρονομίας.
Συγκαταλέγεται στην λίστα ανάμεσα σε κορυφαίους Chef όπως ο Paul Bocuse ως καλεσμένος στο Ecole Hoteliere de Lausanne και ήταν αυτός που παρουσίασε το γεύμα για το κλείσιμο της οργάνωσης με θέμα την αρχαία Ελλάδα. Έχει λάβει μέρος ως εκπρόσωπος της χώρας για τη δημιουργία γεύματος για τους υπουργούς τουρισμού της Ευρώπης, τους πρωθυπουργούς της Ευρώπης αλλά και της προέδρου της Δημοκρατίας.
Από το 2021, ημερομηνία ένταξης της Θεσσαλονίκης στο Παγκόσμιο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO στον τομέα της γαστρονομίας είναι και επίσημα πρεσβευτής της για την Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα.

*
-Ο κορυφαίος σεφ Απόστολος Αλτάνης συνεχίζει να διατηρεί τις συνεργασίες του και να κάνει consulting σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μέχρι να ανακοινώσει το επόμενο βήμα του (altanisapostolos@yahoo.gr).
-Μέχρι τότε, του ευχόμαστε κάθε επιτυχία!
