Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου, 2026
ΑρχικήΗπειρωτική ΕλλάδαΘεσσαλίαΆγιος Λαυρέντιος Πηλίου – Καλό ταξίδι φίλε Παντελή…

Άγιος Λαυρέντιος Πηλίου – Καλό ταξίδι φίλε Παντελή…

Με τεράστια θλίψη ο Άγιος Λαυρέντιος Πηλίου αποχαιρετάει τον αγαπητό όχι μόνο στο χωριό αλλά και σ’ όλη την περιοχή, Παντελή Σπίνα.

Ντέπυ Χιωτοπούλου

Τον Παντελή Σπίνα τον γνώρισα όταν είχα επισκεφτεί Απρίλιο του 2008, τον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου, για τις ανάγκες του ρεπορτάζ μου. Ο Άγιος Λαυρέντιος, ένα από τα πλέον παραδοσιακά, τότε όμως, όχι και τόσο από τα γνωστά χωριά του Πηλίου.

Λίγο πριν αναχωρήσω από το χωριό, το οποίο, για να είμαι ειλικρινής, δεν με είχε κερδίσει εξ’ αρχής, συνάντησα στην πλατεία τον Παντελή και τα άλογά του, την μεγάλη του αγάπη. Πιάσαμε τη συζήτηση, του είπα τον λόγο για τον οποίο βρέθηκα στο χωριό του, που επίσης αγαπούσε πολύ.

Με κέρδισε από την πρώτη στιγμή, με την ευγένειά του, το χαμόγελό του, την καλοσύνη του, την ηρεμία που είχε και μ’ έναν δικό του τρόπο ήξερε να σου την μεταφέρει.

Έβγαλα υπέροχες φωτογραφίες, έκανα υπέροχα ρεπορτάζ και έκτοτε, εξαιτίας του Παντελή, έγραφα ξανά και ξανά για τον Άγιο Λαυρέντιο.

Όλα αυτά τα χρόνια, ο Παντελής με τα άλογά του έκανε ιππικές διαδρομές στους επισκέπτες του Πηλίου, γνωρίζοντάς τους τον τόπο του και τις ομορφιές του! Είχε ιδρύσει τον Σύλλογο Ιππόασις.

Ο Παντελής τα τελευταία αρκετά χρόνια περνούσε μεγάλη ταλαιπωρία, λόγω υγείας. Χθες, ανήμερα των Θεοφανίων, 6 Ιανουαρίου 2026, άφησε ετούτο τον κόσμο, σε ηλικία 50 ετών.

Καλό ταξίδι φίλε μου, Παντελή…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοφιλη αρθρα