Στη Θεσσαλονίκη θα φιλοξενηθεί το ερχόμενο φθινόπωρο η 8η Διεθνής Συνάντηση για τον τουρισμό του «Δρόμου του Μεταξιού», που διοργανώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών.
Η παραπάνω επιτυχής έκβαση είναι αποτέλεσμα της κοινής διεκδίκησης της διοργάνωσης από το υπουργείο Τουρισμού, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Thessaloniki Convention Bureau.
Το υπουργείο Τουρισμού, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Ευρωπαϊκό Διεπιστημονικό Κέντρο Τουρισμού του Δρόμου του Μεταξιού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Thessaloniki Convention Bureau συνέπραξαν για τη διεκδίκηση της σημαντικής αυτής διοργάνωσης στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης καινοτόμων δράσεων προς όφελος της ανάπτυξης του τουρισμού στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
«Στο δρόμο του Μεταξιού»
Η Θεσσαλονίκη, λοιπόν, είναι η πόλη, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (ΠΟΤ), που θα φιλοξενήσει τον Οκτώβριο του 2018 την 8η Διεθνή Συνάντηση για τον τουρισμό του «Δρόμου του Μεταξιού» (8th UNWTO International Meeting on Silk Road Tourism).
«Διεκδικήσαμε και φέρνουμε στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 2018 τη μεγαλύτερη διετή διοργάνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, την 8η Διεθνή Συνάντηση για τον τουρισμό του Δρόμου του Μεταξιού, επιβεβαιώνοντας έτσι την αποτελεσματικότητα και τη συνέπεια της τουριστικής μας στρατηγικής» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
«Η επιτυχής διεκδίκηση επισφραγίζει την αγαστή και ουσιαστική συνεργασία με τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης για δράσεις κοινού οφέλους για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης» ανέφερε ο πρόεδρος του Thessaloniki Convention Bureau Γιάννης Ασλάνης.
«Η χώρα μας, και ειδικότερα η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη έχουν κομβική θέση, γεωγραφικά και ιστορικά, στη νέα και πολλά υποσχόμενη ζώνη επιρροής του Δρόμου του Μεταξιού. Σε αυτό το πλαίσιο, ιδρύθηκε στο ΑΠΘ το Ευρωπαϊκό Διεπιστημονικό Κέντρο Τουρισμού του Δρόμου του Μεταξιού, στόχος του οποίου είναι η μελέτη και έρευνα σε ευρωπαϊκή και διεθνή κλίμακα, η ενίσχυση διεθνών συνεργασιών και η ανάδειξη νέων προοπτικών βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, με αξιοποίηση της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς του Δρόμου του Μεταξιού», τόνισε η πρόεδρος του νεοσύστατου Ευρωπαϊκού Διεπιστημονικού Κέντρου Τουρισμού του Δρόμου του Μεταξιού, αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΑΠΘ Στέλλα Κωστοπούλου.