Άλλο ένα μετάλλιο πρόσθεσε στη συλλογή της η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας Culinary Team, συμμετέχοντας στο διεθνή γαστρονομικό διαγωνισμό στην Ταϊβάν.
ΝΤ. Χ. (hiotopoulou@gmail.com)
Το χάλκινο μετάλλιο στο διεθνή γαστρονομικό διαγωνισμό TIC Taipei International Culinary Challenge 2024 στην Ταϊβάν κατέκτησε η επίσημη ομάδα της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας Culinary Team Greece, παρουσιάζοντας ένα μενού τριών πιάτων.
Στον διαγωνισμό ο οποίος διεξήχθη στην Ταϊπέι, 15 – 18 Νοεμβρίου, συμμετείχαν οκτώ (8) επιλεγμένες ομάδες από οκτώ χώρες απ’ όλον τον κόσμο.
Μενού τριών πιάτων
Η ελληνική αποστολή παρουσίασε ένα μενού τριών πιάτων. Το μενού με το οποίο διαγωνίστηκε και κέρδισε τη διάκριση, είχε επιρροές από τη Μακεδονική Κουζίνα, επιδεικνύοντας στοιχεία από τη γαστρονομική κουλτούρα του τόπου.
Ο διεθνής διαγωνισμός
Σκοπός του διεθνούς διαγωνισμού TIC Taipei International Culinary Challenge είναι να δώσει χώρο σε επαγγελματίες μάγειρες να παρουσιάσουν αλλά και να εξελίξουν τις μαγειρικές τους τεχνικές και δεξιότητες, καθώς βρίσκονται σε αλληλεπίδραση με άλλους σεφ σε ένα διαπολιτισμικό πλαίσιο.
Επιπλέον, προσφέρει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να παρουσιάσουν στη διεθνή αγορά την γαστρονομική τους κουλτούρα.
*
-Τα μέλη της Culinary Team Greece που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ήταν οι: Team Captain Μαρίνος Χονδρολίδης, Pastry chef Αρχοντία Πασχαλίδου και Team member Άκης Ράγκος.
-Η Culinary Team Greece επιδεικνύοντας επαγγελματισμό και ομαδικότητα κατάφερε, σε έναν υψηλών απαιτήσεων διαγωνισμό, να διακριθεί διαδίδοντας τον γαστρονομικό πλούτο της χώρας μας διεθνώς.
-Η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας ευχαριστεί θερμά όλους τους υποστηρικτές, που την στήριξαν σε αυτή την σπουδαία διεθνή γαστρονομική διοργάνωση.