Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΑεροπορικάΤο «παρών» της Χαλκιδικής σε διεθνείς εκθέσεις

Το «παρών» της Χαλκιδικής σε διεθνείς εκθέσεις

Έντονη η συμμετοχή της Χαλκιδικής στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, που αυτό το διάστημα, διεξάγονται, η μια πίσω από την άλλη. Τόσο ο οδικός τουρισμός από Βουλγαρία, και γενικώς από τα Βαλκάνια, όσο και ο αεροπορικός από την ανερχόμενη αγορά της Ιταλίας, και όχι μόνο, κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον των εμπλεκόμενων για τη φετινή τουριστική σεζόν.

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Στη διεθνή έκθεση τουρισμού HOLIDAY & SPA στη Σόφια της Βουλγαρίας καθώς και στην ΒΙΤ στο Μιλάνο της Ιταλίας, συμμετείχε ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής και η Ενωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής. Και έπεται συνέχεια!

Από τη μια η Βουλγαρία – και γενικώς τα Βαλκάνια- που αναμφίβολα αποτελεί σταθερή αξία για τον τουρισμό της Χαλκιδικής, αφού μεγάλο κύμα τουριστών από τη γειτονική χώρα, επισκέπτεται κάθε χρόνο τις ακτές της Χαλκιδικής.

Από την άλλη, η Ιταλία, ως ανερχόμενη και νέα αγορά, για τη Χαλκιδική, συμπεριλαμβάνεται ως τρίτη εθνικότητα νέας αγοράς για τον προορισμό, μετά τις αγορές του Βελγίου και της Ολλανδίας.

Ας δούμε, την εικόνα που αποκόμισαν οι εκπρόσωποι του ΤΟΧ και της ΕΞΧ -ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Χαδαλής και η συντονίστρια του γραφείου Ντάνια Λυρτζή αντίστοιχα- κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης τουρισμού HOLIDAY & SPA στη Σόφια της Βουλγαρίας, που διεξήχθη 11 – 13 Φεβρουαρίου 2016.

Η έκθεση, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Χαλκιδικής, κύλησε υποτονικά, «δεν υπήρξε καμιά έκπληξη σε σχέση με τα αναμενόμενα» όπως χαρακτηριστικά λέει στο debbiestravel.wordpress.com η κα. Λυρτζή, ωστόσο οι εκπρόσωποι των ξενοδοχείων του νομού και των τουριστικών πρακτόρων είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους συνεργάτες τους σε προγραμματισμένα ραντεβού.

Αυτό δε που αξίζει να σημειωθεί, είναι ότι τα ΜΜΕ της Βουλγαρίας, σ’ ότι αφορά το κλείσιμο των συνόρων από τους αγρότες, προπαγανδίζουν αυτό το διάστημα προτρέποντας τους Βούλγαρους πολίτες να μην ταξιδέψουν στην Ελλάδα, ούτε για το Πάσχα.

Ωστόσο, όπως δηλώνει η κα. Λυρτζή, σύμφωνα με τοπικό συνεργάτη τουριστικού πρακτορείου της Ελλάδας, οι προκρατήσεις, τουλάχιστον προς το παρόν, κινούνται με θετικό πρόσημο σε σχέση με την περσινή χρονιά.

20160211_113609_003

Ανεβασμένη η Χαλκιδική στην Ιταλία

Η Χαλκιδική έχει για τα καλά στη συνείδηση του Ιταλικού κοινού, και όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στο debbiestravel.wordpress.com, στελέχη της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής (ΕΞΧ), που συμμετείχαν στη διεθνή τουριστική έκθεση ΒΙΤ του Μιλάνου 11 – 13 Φεβρουαρίου, «ενώ πέρυσι, προσπαθούσαμε να τους εξηγήσουμε που βρισκόμαστε, φέτος μας ξέρουν, μας έχουν μάθει».

Τι νέα όμως φέρνει από την Ιταλική πρωτεύουσα της μόδας για τη φετινή τουριστική σεζόν, η ΕΞΧ;

Ένας μεγάλος tour operator, ο ALPI TOUR GROUP, για πρώτη φορά, έχει κλείσει συμβόλαιο με 46 ξενοδοχεία στο νομό Χαλκιδικής και επιπρόσθετα, βάζει απευθείας πτήσεις τσάρτερ από τρεις πόλεις -Ρώμη, Μιλάνο και Βερόνα- προς Θεσσαλονίκη, με τα δρομολόγια της αεροπορικής εταιρίας ‘NEOS’ να ξεκινούν στις 27 Μαΐου 2016 και να διαρκούν ως και τον Σεπτέμβριο.

«Ο συγκεκριμένος Ομιλος έχει φτιάξει τρεις διαφορετικούς καταλόγους που απευθύνονται σε διαφορετικά target group τουριστών» αναφέρει στο debbiestravel.wordpress.com η διευθύντρια μάρκετινγκ της ΕΞΧ, Τάνια Ακριτίδου.

Ο ένας κατάλογος – ALPI TOUR – απευθύνεται σε οικογένειες, και όχι μόνο, ο δεύτερος κατάλογος – KARAMBOLA- απευθύνεται σε μεμονωμένους ταξιδιώτες καθώς και σε low budget, και ο τρίτος κατάλογος – FRANCO ROSSO- απευθύνεται σε ταξιδιώτες high class.

Επιπρόσθετα, με τον προορισμό που ακούει στο όνομα Χαλκιδική, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά ο tour operator ITINERARI DOC, έχοντας συνάψει συμβόλαια με 40 ξενοδοχειακές μονάδες του νομού, και έχοντας απευθείας πτήσεις τσάρτερ από Ρώμη, Μιλάνο και Βερόνα προς Θεσσαλονίκη.

«Φέτος, ο συγκεκριμένος tour operator, προσθέτει και ένα νέο πρόγραμμα στον κατάλογό του, πολιτισμικού ενδιαφέροντος» ενημερώνει το debbiestravel.wordpress.com η Τάνια Ακριτίδου.

Το νέο πρόγραμμα έχει την ονομασία Classic και αφορά τον αρχαίο φιλόσοφο Αριστοτέλη και τον Μέγα Αλέξανδρο.

Πτήσεις από Θεσσαλονίκη προς Ιταλία

Να σημειώσουμε, ότι πτήσεις απευθείας από Θεσσαλονίκη για πόλεις της Ιταλίας, εκτελούνται με την αεροπορική εταιρία Ryanair, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, – για Ρώμη (Chiampino), Μιλάνο (Bergamo)- και Μπολόνια για τη θερινή σεζόν από 1η Απριλίου.

Επίσης, θα ξεκινήσουν απευθείας πτήσεις με την Ellinair για Ρώμη, Μιλάνο, Βερόνα ενώ για το μήνα Αύγουστο επανέρχεται η Alitalia με πτήσεις προς/από Μιλάνο.

Tips

  • Επόμενες συμμετοχές σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, είναι στο Βελιγράδι ITTFA 18 – 21 Φεβρουαρίου, στο Βουκουρέστι 25 – 28 Φεβρουαρίου, στο Βερολίνο ITB 9 – 13 Μαρτίου και στη Μόσχα MITT 23 – 26 Μαρτίου 2016.
  • Να σημειωθεί ότι φέτος εγκρίθηκε και ανακηρύχθηκε από την UNESCO, το Επετειακό Έτος Αριστοτέλη για τη συμπλήρωση των 2.400 χρόνων από την γέννηση του φιλόσοφου Αριστοτέλη του Σταγειρίτη.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα