Η Ανατολική Χαλκιδική προσεγγίζει την Ισπανία!

0
795
views
Ανατολική Χαλκιδική

Με στόχο την προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού, ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού, ταξίδεψε στη Μαδρίτη της Ισπανίας.

Την πολιτιστική διαδρομή που ενώνει την Αμφίπολη Σερρών με τα Αρχαία Στάγειρα, τον Άθωνα και τη Θεσσαλονίκη προωθεί ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΠΟΤ), σε Ισπανούς τουριστικούς πράκτορες.

Ο ΠΟΤ έδωσε το ‘παρών’ στη διεθνή τουριστική έκθεση F.I.TUR. της Μαδρίτης (17 – 21/1), και μεταξύ άλλων, οι εκπρόσωποι του φορέα προώθησαν το νέο project με τίτλο «Νήσοι στην ίδια γεωγραφική παράλληλο».

Το συγκεκριμένο πρότζεκτ αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα δίκτυα των νεοσύστατων «Πόλεων του Μεγαλέξανδρου», δημιουργώντας δεσμούς φιλίας ανάμεσα σε ομοειδείς φορείς ισπανικών νησιών με την τοπική Αμμουλιανή και στη συνέχεια με νήσους του Βορείου Αιγαίου.

Παρουσίαση της πολιτιστικής διαδρομής σε εκθέτες στη Μαδρίτη

Ισπανοί εκπρόσωποι ΜΜΕ και τουριστικοί πράκτορες στην Ανατολική Χαλκιδική

Η πρωτοβουλία του ΠΟΤ θα συνεχισθεί τον επόμενο Ιούνιο «επί του πεδίου», αφού Ισπανοί εκπρόσωποι Τύπου αναμένονται στην Ουρανούπολη και την Αμμουλιανή προκειμένου να γνωρίσουν τις αθωνικές ιστορικές διαδρομές και να καταγράψουν δραστηριότητες του KOUZINA 2018.

Επίσης, στα μέσα Οκτωβρίου, ομάδα Ισπανών τουριστικών πρακτόρων προγραμματίζεται να επισκεφθεί μακεδονικούς αρχαιολογικούς χώρους και σημαντικά μουσεία, ακολουθώντας τα ίχνη του Αριστοτέλη και του Μεγαλέξανδρου και φτάνοντας μέχρι τα αθωνικά μνημεία των βυζαντινών ετών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here