«Έγινε η Σπίθα Πυρκαγιά»!

0
367
views

Η επέτειος των 100 χρόνων της Μεγάλης Πυρκαγιάς του 1917, που κατέκαψε το μεγαλύτερο μέρος της Θεσσαλονίκης αποτελεί το αντικείμενο του πολυθεάματος «Έγινε η Σπίθα Πυρκαγιά»!

Αύριο, Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, η δράση «Έγινε η Σπίθα Πυρκαγιά», θα εξελιχθεί σε τρία σημεία της Θεσσαλονίκης.

Μακέτα στη νότια πύλη της ΔΕΘ – HELEXPO

Η έναρξη θα γίνει στις 6 το απόγευμα, στην Πλατεία Μουσχουντή, στην Άνω πόλη, εκεί όπου ξεκίνησε η φωτιά από ένα σπίτι.

Θα συνεχιστεί στην οδό Εδέσσης (Άνω Λαδάδικα), στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, η δε κορύφωση της ημέρας θα γίνει στην πεζοδρομημένη, λόγω της ημέρας, παραλιακή Λεωφόρο Νίκης στις 9 το βράδυ. Το πολυθέαμα θα ξεκινήσει από το κτίριο της Λέσχης Θεσσαλονίκης (Λ. Νίκης 63) -στο σημείο που σταμάτησε η πυρκαγιά μετά από 32 ώρες που έκαψε την πόλη-, το οποίο μεταμορφώνεται χάρη σε ένα γιγάντιο video mapping από τους Mark & The koksinel (ομάδα visual artists) ενώ ηθοποιοί θα αφηγηθούν την πορεία της πυρκαγιάς καθώς και το όραμα του E. Εμπράρ, βασιζόμενοι σε αληθινές μαρτυρίες και γεγονότα.

*

-Στην Πλατεία Αριστοτέλους μια τεράστια μακέτα που αποτυπώνει την όψη της παραλίας τον καιρό της πυρκαγιάς, η οποία είχε εκτεθεί προηγουμένως για δέκα μέρες στη νότια πύλη της ΔΕΘ, παίρνει φωτιά και ολοκληρώνει με συμβολικό τρόπο τη μεγάλη αυτή διαδραστική γιορτή αφιερωμένη στη μνήμη της πόλης.

– Το πολυθέαμα «Έγινε η Σπίθα Πυρκαγιά», με συνδιοργανωτές την Parallaxi, το δήμο Θεσσαλονίκης και την ΔΕΘ-Helexpo, θα παρουσιαστεί σε τρία σημεία της πόλης, από 30 φορείς και ομάδες, 200 συμμετέχοντες καλλιτέχνες και 250 εθελοντές.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here