Χαλκιδική – Αισιόδοξα μηνύματα από τη γαλλική αγορά

0
480
views

Η Χαλκιδική «ταξίδεψε» στο Παρίσι, και τα μηνύματα που έρχονται από τη διεθνή έκθεση τουρισμού TOP RESA – IFTM 2017 είναι συγκρατημένα αισιόδοξα.

Τις ομορφιές της Χαλκιδικής πρόβαλλαν εκπρόσωποι του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής (ΤΟΧ) κατά τη διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης στο Παρίσι, που διεξήχθη 26 – 29 Σεπτεμβρίου.

Ο ΤΟΧ συμμετείχε στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προβάλλοντας τη Χαλκιδική με τη βοήθεια των εκπροσώπων μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων και τουριστικών γραφείων.

Αφίξεις Γάλλων τουριστών

Τα στατιστικά στοιχεία των προηγούμενων ετών για την Χαλκιδική, δεν επιτρέπουν πανηγυρισμούς, αλλά προτρέπουν για καλύτερη και πιο συντονισμένη προσπάθεια προβολής και διαφήμισης του προορισμού στο γαλλικό κοινό.

Συγκεκριμένα, το 2016 οι αφίξεις στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης από Γαλλία, για το διάστημα Ιανουάριος – Αύγουστος ήταν 45.991, και για το αντίστοιχο διάστημα για το 2017 ήταν 32.304.

Αναμφίβολα, τα παραπάνω νούμερα δεν συμβαδίζουν με τη γενικότερη καλή εικόνα που επικρατεί σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπου σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Τουρισμού, σημειώνεται αύξηση 15% Γάλλων τουριστών στην Ελλάδα.

Μάλιστα, για πρώτη φορά, οι Γάλλοι τουρίστες θα φτάσουν τα 2 εκατ., ενώ για το 2018 καταγράφεται άνοδος κατά 10% στις προκρατήσεις.

2η θέση 

Η Ελλάδα για το 2017 βρίσκεται η δεύτερη θέση στις προτιμήσεις των Γάλλων τουριστών. Αντίστοιχα, το 2016 ήταν στην τρίτη θέση ενώ στο παρελθόν ήταν στην 4η και στην 5η θέση.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here