Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΗπειρωτική ΕλλάδαΤουρισμός στην Πάργα από τη δεκαετία του ‘50

Τουρισμός στην Πάργα από τη δεκαετία του ‘50

Για μια καλή τουριστική σεζόν που μας πέρασε αλλά και για ένα αισιόδοξο 2023 μίλησε στο Debbiestravel.gr ο δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς.

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Η Ήπειρος είναι ένας τόπος που συναρπάζει και με την ποικιλομορφία του φυσικού της περιβάλλοντος παρέχει ένα σπάνιο συνδυασμό δυνατοτήτων, δραστηριοτήτων όλες τις εποχές του χρόνου, 365 ημέρες.

Συναντήσαμε τον δήμαρχο Πάργας Νίκο Ζαχαριά κατά τη διάρκεια της 37ης Philoxenia η οποία διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη, 18 – 20 Νοεμβρίου.

«Είχαμε μια καλή τουριστική σεζόν, όπου μετά από δυο χρόνια πανδημίας, άνοιξαν οι πύλες της Πάργας και υποδέχθηκαν πάρα πολύ κόσμο» δήλωσε στο Debbiestravel.gr ο κ. Ζαχαριάς επισημαίνοντας πως η τουριστική περίοδος έφτασε μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου «και αυτό μας δίνει το μήνυμα ότι η περιοχή μπορεί να επεκτείνει ακόμη περισσότερο τη σεζόν» υπογράμμισε.

Οι τουρίστες που επιλέγουν την Πάργα για τις διακοπές τους προέρχονται κυρίως από Ευρώπη, έχει πολλούς Έλληνες, κυρίως τον Αύγουστο, ενώ τα τελευταία χρόνια την περιοχή την επιλέγουν και αρκετοί Ισραηλινοί.

Ο δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς

Αισιοδοξία για το 2023

Σχετικά με την επόμενη τουριστική σεζόν, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Πάργας, «πιστεύουμε ότι το 2023 θα είναι μια καλή σεζόν, θεωρούμε ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά, έχουμε όμως, βλέπετε, και τους απρόβλεπτους παράγοντες, όπως ήταν η πανδημία, ο πόλεμος ο οποίος δεν μας επηρέασε τουριστικά, μας επηρέασε όμως στο θέμα των αυξήσεων» ανέφερε υπογραμμίζοντας ότι λόγω του πληθωρισμού «θα πρέπει οι επιχειρήσεις να κάνουν το δικό τους κοντρόλ για να δουν πώς θα μπορέσουν να συγκρατήσουν τις τιμές.»

Προσοχή στις υποδομές

Η περιοχή της Πάργας είναι ένας τουριστικός προορισμός και όπως δήλωσε ο κ. Ζαχαριάς «έχει σχέση με τον τουρισμό από τη δεκαετία του ’50. Αυτό που πρέπει είναι να προσέξουμε τις υποδομές, όπου και δίνουμε πολύ μεγάλη βάση, ώστε και οι επισκέπτες που έρχονται να χαίρονται τις φυσικές ομορφιές του τόπου».

Τέλος, σύμφωνα με τον δήμαρχο Πάργας, θα πρέπει εκτός από το παραλιακό μέτωπο, να υπάρξει ανάπτυξη και στην ενδοχώρα ώστε να κερδίσει και εκείνη κομμάτι από το τουριστικό προϊόν της περιοχής.  

Νίκος Ζαχαριάς, Κατερίνα Τραψιώνη, Ελένη Κολιοφώτη

*

-Στην κοσμοπολίτικη Πάργα φτάνετε οδικώς, ) είτε μέσω Εγνατίας Οδού (ερχόμενοι από βόρεια Ελλάδα) είτε μέσω της Ιονίας – Εγνατίας Οδού (ερχόμενοι από νότια Ελλάδα.

-Πολύ όμορφο είναι το σκηνικό με τα χρωματιστά σπίτια σε αποχρώσεις της ώχρας, του κεραμιδιού, του σάπιου μήλου, του λαδιού – εμπνευσμένο από τον Ενετικό Ελαιώνια. Είναι χτισμένα αμφιθεατρικά, με επτανησιώτικη αρχιτεκτονική και ατενίζουν το νησάκι της Παναγιάς με το ομώνυμο εκκλησάκι και το γαλάζιο της θάλασσας.

-Από το Ενετικό Κάστρο της Πάργας η θέα είναι μαγευτική! Η προκυμαία της, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, βρίθει από μαγαζιά, ταβερνούλες και εστιατόρια, καφέ και ζαχαροπλαστεία, μπαράκια και πρακτορεία για τις ημερήσιες εκδρομές και κρουαζιέρες στις κοντινές παραλίες και στους Παξούς και Αντίπαξους.

Από παραλίες σημειώστε το Κρυονέρι και Πίσω Κρυονέρι εντός του οικισμού, Λούτσα, Αλωνάκι Φαναρίου, Αγιανάκης, Λίχνος, Βάλτος οργανωμένη, Σαρακίνικο οργανωμένη με υποδομή, Ορμος του Οδυσσέα κτλ.

-Ανθούσα/Αγιά: Στην Ανθούσα (3 χλμ. από Πάργα) επισκεφτείτε τον αναστηλωμένο Μύλο του Λούκα με το λαογραφικό μουσείο. Στην Αγιά, ορεινός οικισμός (8 χλμ. από Πάργα) με το κάστρο του Αλή Πασά, φωτισμένο τη νύχτα, και πανοραμική θέα στο Ιόνιο πέλαγος, τους Παξούς, τους Αντίπαξους, στο κεντρικό της καλντερίμι, μεταξύ άλλων, φημίζεται η παραδοσιακή ταβέρνα «Όασις» του Γιάννη Λέκκα και της οικογένειάς του, που στέκει εκεί από το 1960 (τηλ. 26840 35272). Είναι και το εργαστήριο με τα παραδοσιακά ζυμαρικά της Γεωργίας (www.pastapargas.gr).

-Νεκρομαντείο του Αχέροντα: Στη λίμνη Αχερουσία, στον Αχέροντα ποταμό πίστευαν ότι υπάρχει μια από τις εισόδους για τις Πύλες του Άδη. Ο Χάρων (γιος του Ερέβους και της Νύκτας) ήταν ο βαρκάρης που κουβαλούσε τις ψυχές των νεκρών στον Άδη και έπαιρνε τον οβολό που έβαζαν στα χείλη του νεκρού οι συγγενείς. Το Νεκρομαντείο του Αχέροντα βρίσκεται στον Μεσοπόταμο, 25  χλμ. από Πάργα (τηλ. 26840 41206). Οι πηγές Αχέροντα βρίσκονται κοντά στο χωριό Γλυκή. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα