Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΑνατολική Χαλκιδική: Προώθηση του θαλάσσιου τουρισμού

Ανατολική Χαλκιδική: Προώθηση του θαλάσσιου τουρισμού

Θεματικές κρουαζιέρες, ιστιοπλοϊκές αποδράσεις, καταδυτικές και αλιευτικές ενασχολήσεις, αλλά και πληθώρα θαλάσσιων αθλητικών δραστηριοτήτων στις «61 καλύτερες λευκές παραλίες της Ανατολικής Χαλκιδικής».

Με έμφαση στα θαλάσσια τοπία του Αθωνικού Κόλπου και της Αμμουλιανής, ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΠΟΤ) πραγματοποίησε απόψε στο Αμβούργο ένα στοχευμένο D2D πρόγραμμα επαγγελματικών επισκέψεων σε εκπροσώπους τουριστικών γραφείων της γερμανικής πόλης, προωθώντας το πακέτο εναλλακτικού θαλάσσιου τουρισμού με τίτλο «Sailing, Diving & Cruising».

Παράλληλα, ο ΠΟΤ παρουσίασε ένα συνδυαστικό πακέτο διακοπών, όπου οι καταδυτικές δραστηριότητες συναντούν τις περιπατητικές διαδρομές στον Άθωνα και το Αριστοτελικό Όρος, εκπλήσσοντας ευχάριστα τους Γερμανούς συνομιλητές για το καινοτόμο εύρος της εναλλακτικής ιδέας.

Η Μαρία Πάππα του ΠΟΤ λίγο πριν την έναρξη των επαγγελματικών επισκέψεων

«Όταν οι μορφές τουρισμού μετατρέπονται σε θέματα και τα θέματα σε μορφές τουρισμού τότε έχουμε πετύχει την εναλλακτικότητα και στις περισσότερες περιπτώσεις τη μοναδικότητα στο προσφερόμενο τουριστικό προϊόν» αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος Δ.Σ. του ΠΟΤ Γιάννης Γερούκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «δύο μοναδικά παγκόσμια ιστορικά σημεία, ο Άθωνας και ο Γενέθλιος Τόπος του Αριστοτέλη, αξιοποιούν τους μύθους που τα περιβάλλουν με κάθε τρόπο, αναδεικνύοντας μέσα από το φυσικό τους περιβάλλον τη βαριά ιστορική τους κληρονομιά».

Ντίσελντορφ

Η δραστηριότητα θα ολοκληρωθεί σε λίγες ημέρες στη διεθνή τουριστική έκθεση Boot του Ντίσελντορφ, όπου η προώθηση της συγκεκριμένης θαλάσσιας πρότασης θα απευθυνθεί εκ νέου σε κοινό και επαγγελματίες, ενώ οι Γερμανοί εκπρόσωποι Τύπου που αναμένονται στην περιοχή κατά τη διάρκεια του KOUZINA 2018 σχεδιάζεται να αποκτήσουν ιστιοπλοϊκές και αλιευτικές εμπειρίες, τόσο στον Αθωνικό, όσο και στον Ακάνθιο Κόλπο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα