Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Νάουσα – η Πόλη του Οίνου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο «ΝΑΟΥΣΑ, ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ», συγκεντρώνοντας περισσότερους από 650 οινόφιλους στην καρδιά του Ξινόμαυρου, την όμορφη πόλης της Νάουσας.

Πάνω από 650 επισκέπτες τίμησαν με την παρουσία τους τη φετινή εκδήλωση “Νάουσα Πόλη του Οίνου”

Η ατζέντα της φετινής εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε 8 – 10 Δεκεμβρίου, είχε προετοιμαστεί από τους ίδιους τους οινοποιούς της ζώνης, προσδίδοντας έναν ξεχωριστό τόνο αυθεντικότητας.

Όπως είχαν υποσχεθεί οι οινοποιοί, το εξαιρετικό περιεχόμενο δεν ήταν μόνο μέσα στο ποτήρι, αλλά και σε παρουσιάσεις που έδωσαν τροφή για συζήτηση.

Για τη «Νάουσα που ονειρευόμαστε» μίλησαν οι Δρ. Γεώργιος Τσάνταλης και ο Στέλλιος Μπουτάρης θέτοντας το παρόν και το μέλλον της ζώνης μέσα από προσεγγίσεις που συνδύαζαν το ρεαλισμό και το όραμα.

Το νέο βιβλίο της Δρ. Σταυρούλας Κουράκου – Δραγώνα «Το Ξινόμαυρο, η οινάμπελος της κεντροδυτικής Μακεδονίας» παρουσιάστηκε από τον Γιάννη Μπουτάρη και την Δρ. Χαρούλα Σπινθηροπούλου.

Σημαντική και η παρουσία του Dan Fredman, ιδιοκτήτη της εταιρίας επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων DFPR με έδρα την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, που μετέφερε τη δική του εμπειρία για τη δυναμική του brand “Ξινόμαυρο Νάουσας» κατά τη διάρκεια μιας «γευσιγνωστικής μάχης» με το Nebbiolo.

*

-Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως και τις 10 Δεκεμβρίου και φιλοξενήθηκε σε δύο χώρους της Νάουσας, τον Πολυχώρο Πολιτισμού ΒΕΤΛΑΝΣ και το κτίριο ΕΡΙΑ – Χρήστος Λαναράς. Η έναρξη σηματοδοτήθηκε από τους χαιρετισμούς του δημάρχου Νάουσας Νίκου Κουτσογιάννη, και του προέδρου του Συνδέσμου Αμπελουργών και Οινοποιών Νάουσας Γιώργου Φουντούλη.

-Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία της φετινής διοργάνωσης στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, με συνεχή πληροφόρηση. Η σημασία των Social Media στην προώθηση του κρασιού ήταν και το θέμα ενός σεμιναρίου που παρουσιάστηκε από την Κυριακή Παναγιώτου, Marketing Communications Manager της Οινοποιίας TSANTALI και τον Καλλίστρατο Γρηγοριάδη, Communication Manager της ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ.

-Ο οικοδεσπότης Σύνδεσμος Αμπελουργών και Οινοποιών Νάουσας ανανεώνει το ραντεβού με τους οινόφιλους για τον επόμενο Δεκέμβριο, στη «ΝΑΟΥΣΑ, ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ 2018».

-Ο Σύνδεσμος Οινοποιών και Αμπελουργών Νάουσας είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που ιδρύθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2014. Ο Σύνδεσμος απαρτίζεται από 20 μέλη-παραγωγούς που δραστηριοποιούνται στην ΠΟΠ ζώνη της Νάουσας. Ο αριθμός των μελών αποτελεί το σύνολο σχεδόν των παραγωγών  της περιοχής.

Ως αποστολή του Συνδέσμου είναι η ανάληψη δι-επαγγελματικών πρωτοβουλιών που θα συμβάλουν στρατηγικά στη μελέτη, τη διαφύλαξη και την προώθηση των οίνων της ζώνης, με ιδιαίτερη έμφαση στην ποικιλία του Ξινόμαυρου και στους ΠΟΠ οίνους της Νάουσας.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα