Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΦωτογραφική έκθεση - …κόκκινη κλωστή δεμένη…

Φωτογραφική έκθεση – …κόκκινη κλωστή δεμένη…

Πορτραίτα, σιλουέτες, στιγμές καθημερινότητας, το μαγικό ηλιοβασίλεμα είναι μερικά από τα θέματα της φωτογραφικής έκθεσης της Παναγιώτας και Ελένης Κοκκίνου.

«…κόκκινη κλωστή δεμένη…» είναι ο τίτλος της φωτογραφικής έκθεσης των αδελφών Παναγιώτας και Ελένης Κοκκίνου που εγκαινιάζεται απόψε στο καφέ «Ζώγια» στη Θεσσαλονίκη.

Πορτραίτα, σιλουέτες, στιγμές καθημερινότητας, το μαγικό ηλιοβασίλεμα, αλλά και τα απλά αντικείμενα, οι ιδιαίτερες οπτικές γωνίες, δυναμικές και ιδιαίτερων διαστάσεων, η ανθρώπινη δημιουργία και η κατάφαση στη ζωή είναι τα θέματα της φωτογραφικής έκθεσης, της δεύτερης της σειράς «Παράλληλες ματιές».

«…κόκκινη κλωστή δεμένη…» είναι ο τίτλος της φωτογραφικής έκθεσης των αδελφών Παναγιώτας και Ελένης Κοκκίνου

«Παράλληλες ματιές»

Οι αδερφές Παναγιώτα και Ελένη Κοκκίνου, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη Θεσσαλονίκη σε μία πολύτεκνη οικογένεια.

Η Παναγιώτα είναι νηπιαγωγός και η Ελένη εργάζεται στο λογιστήριο μίας εταιρίας. Έχουν παρακολουθήσει μαθήματα φωτογραφίας και ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία τα τελευταία δύο χρόνια. Είναι ανήσυχα πνεύματα στην αναζήτηση εμπειριών στο χώρο της τέχνης: η Ελένη ασχολήθηκε με τη μουσική και η Παναγιώτα με εικαστικές δημιουργίες, κόσμημα και ποίηση.

Για την Ελένη η φωτογραφία είναι πάγωμα στιγμών, αποτύπωμα αναμνήσεων, υπενθύμιση εμπειριών, χαρά, δημιουργία, έκφραση, διοχέτευση συναισθημάτων. Αγαπημένο της θέμα είναι η οπτική του να βλέπει ο θεατής τρισδιάστατη την εικόνα, μπαίνοντας μέσα σ’ αυτήν.

Αγαπημένο θέμα της Ελένης Κοκκίνου είναι η οπτική του να βλέπει ο θεατής τρισδιάστατη την εικόνα, μπαίνοντας μέσα σ’ αυτήν

Από την άλλη η Παναγιώτα, μέσα από τον φωτογραφικό της φακό ταξιδεύει στο όνειρο, χαίρεται την ομορφιά που συναντά γύρω της, απολαμβάνει την αλληλεπίδραση με τα φωτογραφιζόμενα πρόσωπα, παίζει, εκφράζει συναισθήματα, μοιράζεται όμορφες εικόνες και στιγμές.

Αγαπημένο της θέμα, τα ηλιοβασιλέματα στην παραλία της Θεσσαλονίκης και οι όμορφες στιγμές, με ανέμελα χαρούμενα πρόσωπα.

Ηλιοβασίλεμα στην παραλία της Θεσσαλονίκης, από τα αγαπημένα θέματα της Παναγιώτας Κοκκίνου

*

-Η φωτογραφική έκθεση «…κόκκινη κλωστή δεμένη…» των αδελφών Παναγιώτας και Ελένης Κοκκίνου εγκαινιάζεται απόψε, στις 20.00, στη «Ζώγια», (Αλ. Σβώλου 54).

-Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 13 Μαΐου.

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα