Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΤο μουσείο φραπέ και η ΔΕΘ!

Το μουσείο φραπέ και η ΔΕΘ!

Αφιερωμένο στην ιστορία του καφέ, στους μύθους και τις αλήθειες που τον συνοδεύουν, αλλά και στην παραγωγική διαδικασία του, θα είναι το μουσείο φραπέ, που θα λειτουργεί στην 82η ΔΕΘ.

Ήταν εξήντα χρόνια πριν, όταν κατά τη διάρκεια της 22ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ανακαλύφθηκε ο αγαπημένος καφές των Ελλήνων, τo Nescafé Frappé.

Φέτος η Nestlé Ελλάς και η ΔΕΘ-Helexpo παρουσιάζουν για πρώτη φορά, με έναν μοναδικό και πρωτότυπο τρόπο, το «Μουσείο Frappé powered by Nescafé», τιμώντας αυτή την ιδιαίτερη στιγμή, η οποία επηρέασε καταλυτικά μία από τις αγαπημένες συνήθειες του Έλληνα, την κατανάλωση καφέ.

Το μουσείο φραπέ

Το «Μουσείο Frappé powered by Nescafé» θα λειτουργήσει στο Περίπτερο 11 (απέναντι από το Περίπτερο 1) κατά τη διάρκεια της 82ης ΔΕΘ, 9 – 17 Σεπτεμβρίου.

Θα είναι αφιερωμένο στην ιστορία του καφέ, στους μύθους και τις αλήθειες που τον συνοδεύουν, αλλά και στην παραγωγική διαδικασία του.

Στη δε ταράτσα του Μουσείου θα λειτουργεί και το Nescafé Frappé beach bar, για να απολαύσει ο επισκέπτης την αυθεντική εμπειρία Nescafé Frappé, σε ένα σκηνικό εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι!

*

Ήταν 60 χρόνια πριν, κατά τη διάρκεια της  22ης ΔΕΘ, όταν ο υπάλληλος του αντιπροσώπου της Nestlé στην Ελλάδα, Δημήτρης Βακόνδιος, θέλοντας να φτιάξει το Nescafé του, διαπίστωσε πως είχε τελειώσει το ζεστό νερό. Εξαιτίας και της υψηλής θερμοκρασίας που επικρατούσε, κατέφυγε σε έναν αυτοσχεδιασμό: δύο κουταλιές Nescafé σε ένα σέικερ και κρύο νερό. Μ’ αυτό τον τρόπο, ανακαλύφθηκε το Nescafé Frappé.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα