Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΜουσικό ταξίδι με το μιούζικαλ «Zümrüd-ü Anka»

Μουσικό ταξίδι με το μιούζικαλ «Zümrüd-ü Anka»

Το μιούζικαλ «Zümrüd-ü Anka» ξεκινάει ένα ταξίδι στα Βαλκάνια, με πρώτη στάση στη Θεσσαλονίκη!

Το Μιούζικαλ Zümrüd-ü Anka, όπου περισσότερες από μία πειθαρχίες είναι συνυφασμένες στην ίδια σκηνή και προσφέρεται ευχάριστο χρόνο στο κοινό, αποτελεί ένα μιούζικαλ πολιτισμού που με την πολυφωνική της προσέγγιση, αποκαλύπτει τα βήματα του τουρκικού πολιτισμού ανά τον κόσμο μέσω διάφορων μουσικών, χορευτικών και σκηνικών τεχνών.

Το έργο εμπνεύστηκε από το έργο «Το Συνέδριο των Πουλιών» του Ιρανού ποιητή Φαρίντ Ουντίν Αττάρ που γράφτηκε το 1187.

Το πουλί Zümrüd-ü Anka (φοίνιξ), είναι ένα σύμβολο της λύτρωσης από τους φόβους, τους δεσμούς και τις αδυναμίες, του διαφωτισμού και του ταξιδιού που θα κάνει κάποιος στον εαυτό του, στο βαθμό που θα επιλέξει να καταστραφεί για να υπάρξει με την πραγματική έννοια.

Αυτά τα σύμβολα και τα ίχνη στο Μιούζικαλ Zümrüd-ü Anka αποτελούν ένα μουσικό ταξίδι που συγκεντρώνοντας αντιπροσωπευτικά δείγματα της ιστορίας μας, της λογοτεχνίας μας και του τοπικού μας πολιτισμού μέσα από την πολιτιστική μας κληρονομιά από την Κεντρική Ασία μέχρι σήμερα, μιλάει για εμάς μέσα από τον πλούτο του τουρκικού πολιτιστικού κόσμου και της παραδοσιακής τουρκικής μουσικής.

Το Μιούζικαλ Zümrüd-ü Anka, το οποίο είναι μια μεγάλη συνάντηση της παραδοσιακής τουρκικής μουσικής, η οποία αποτελείται από τραγούδια των παλατιών, από τραγούδια των χωριών, από νανουρίσματα, από τοπικούς λαϊκούς χορούς και από τελετουργίες, με την λογοτεχνία, την ιστορία, τον κάθε κλάδο της τέχνης και την αναπτυσσόμενη τεχνολογία, θα βγάλει το κοινό σε ένα σημαντικό ταξίδι.

Η περίληψη του διηγήματος

Όλα τα πουλιά της χώρας των πτηνών ξεκινούν ένα ταξίδι για να βρουν τον σουλτάνο τους Σιμούργκ, πίσω από το Όρος Καφ (μυθικό βουνό που περιβάλλει την οικουμένη). Ωστόσο, το ταξίδι είναι μακρύ και δύσκολο.

Όσοι έχουν ελάχιστη επιθυμία και επιμονή, όσοι δίνουν βαρύτητα στα κοσμικά θέματα, ένας ένας εγκαταλείπουν αυτό το ταξίδι.

Μπροστά από όσους προσπαθούν να φτάσουν στο Όρος Καφ, βρίσκονται επτά κοιλάδες, η μία πιο δύσκολη από την άλλη.

Επτά κοιλάδες, επτά περιοχές… Κοιλάδες επιθυμίας, έρωτα, επιδεξιότητας, ακαταδεξίας, συνένωσης, έκπληξης και φτώχιας.

Τα τριάντα πουλιά που καταφέρουν να διασχίσουν τις επτά κοιλάδες, αντί τον Σιμούργκ, τα περιμένει μία έκπληξη!

*

Το μιούζικαλ του Έπους «Zümrüd-ü Anka» θα προβληθεί την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο «The Met» (26ης Οκτωβρίου 48), στις 8 το βράδυ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

-Το μιούζικαλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

-Το Μιούζικαλ Zümrüd-ü Anka, του οποίου η πρώτη παράσταση πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Haliç στις 6 Μαΐου 2016 και αργότερα έλαβε 10 φορές σκηνή στην EXPO 2016 στην Αττάλεια, ξεκινάει ένα ταξίδι στα Βαλκάνια. Η πρώτη στάση του μιούζικαλ θα είναι η Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου.

-Το μιούζικαλ θα φιλοξενηθεί στα Σκόπια, στα Τίρανα, στο Σεράγεβο, στο Βελιγράδι, στο Ζάγκρεμπ, στο Βουκουρέστι ενώ η τελική παράσταση θα πραγματοποιηθεί στη Σόφια, στις 3 Δεκεμβρίου, και έτσι θα ολοκληρωθεί το βαλκανικό ταξίδι.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα