Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΚοπή βασιλόπιτας από το τμήμα Τουρισμού δήμου Θεσσαλονίκης

Κοπή βασιλόπιτας από το τμήμα Τουρισμού δήμου Θεσσαλονίκης

Την καθιερωμένη εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι το τμήμα Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης.

Κείμενο + φωτ.: Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης (αριστερά) και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Σπύρος Πέγκας

Παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Σπύρος Πέγκας έκοψε τη βασιλόπιτα, ο οποίος και μοίρασε τα κομμάτια στους παρευρισκόμενους.

Αντιδήμαρχοι και στελέχη του δήμου Θεσσαλονίκης, η πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ξενοδόχοι και πρόεδροι Επιμελητηρίων, Ενώσεων, τουριστικοί πράκτορες, και γενικότερα εμπλεκόμενοι του τουρισμού έδωσαν το ‘παρών’ στη σημερινή εκδήλωση.

Χαμόγελα μπροστά στο φακό από τη Βούλα Πατουλίδου πρόεδρο του ΟΤΘ και αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και τον Σπύρο Πέγκα αντιδήμαρχο Τουρισμού

Ο δήμαρχος  Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ανάγκη που επιβάλλεται για την επίλυση του προβλήματος σ’ ότι αφορά τις διαφωνίες που έχουν ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης και ο δήμος Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας ότι «κάποτε, αυτή η ιστορία πρέπει να βρει μια λύση».

Αναφέρθηκε επίσης στη διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκης – Σποράδων που λειτούργησε πέρυσι και πρόπερσι το καλοκαίρι, και στην ανάγκη διατήρησης της συγκεκριμένης γραμμής. Επισήμανε ότι έχει ήδη μιλήσει με τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, επί του θέματος, και του ζήτησε να χαρακτηριστεί η γραμμή ως άγονη.

Σ’ ότι αφορά τις δυσκολίες συνεννόησης και συνεργασίας μεταξύ Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και τμήματος Τουρισμού δήμου Θεσσαλονίκης, η πρόεδρος του ΟΤΘ και αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου επισήμανε ότι ο ΟΤΘ βρίσκεται σε ανοδικό δρόμο και ότι η πολυπόθητη συνεργασία θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα για το καλό της πόλης και κατ’ επέκταση του τουρισμού της Θεσσαλονίκης.

Βούλα Πατουλίδου, Γιάννης Μπουτάρης, Σπύρος Πέγκας

Τέλος, το φλουρί της βασιλόπιτας, που είχαν, σχεδόν, μοιραστεί τα κομμάτια στους παρευρισκόμενους, βρέθηκε στο κομμάτι του Φίλιππου Μπαντή, ο οποίος, έστω και καθυστερημένα, ήρθε στην εκδήλωση.

Ο κερδισμένος της σημερινής εκδήλωσης από την κοπή βασιλόπιτας του τμήματος Τουρισμού δήμου Θεσσαλονίκης, Φίλιππος Μπαντής

Να σημειώσουμε ότι ο Φίλιππος Μπαντής διατηρεί μπουγατσατσίδικο στην Παναγία Φανερωμένη, στη Θεσσαλονίκη.

Το τυχερό κομμάτι με το φλουρί

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα