Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη- Ξεναγήσεις σε δρόμους, μέγαρα, στοές!

Θεσσαλονίκη- Ξεναγήσεις σε δρόμους, μέγαρα, στοές!

Εμπορικοί δρόμοι, στοές που αγκαλιάζουν ένα πλήθος δραστηριοτήτων και εμβληματικά κτήρια. Ξενάγηση σε δρόμους, μέγαρα και στοές της Θεσσαλονίκης!

Άλλη μια ξενάγηση, αυτή τη φορά, σε εμπορικούς δρόμους, στοές και μέγαρα της Θεσσαλονίκης,  πραγματοποιεί η ομάδα της Thessaloniki Walking Tours.

Η Χριστίνα Μαβίνη ανασύρει μνήμες και αφηγείται ιστορίες από την πόλη ανιχνεύοντας την αρχιτεκτονική εμβληματικών κτηρίων που καθόρισαν την ταυτότητα της Θεσσαλονίκης.

Είναι η ξεναγός  σε μια περιήγηση στο χρόνο αλλά και στο χώρο και πιο συγκεκριμένα στις οδούς Βενιζέλου, Ίωνος Δραγούμη αλλά και στους γύρω μικρότερους και στενότερους δρόμους, αναζητώντας τις λεπτομέρειες στα κιγκλιδώματα, τους εξώστες, παράθυρα που λούζονται στο φως, εντυπωσιακές οροφές και βεράντες με θέα σε μια πολυπολιτισμική πόλη.

Αναμνήσεις

Κατά την διάρκεια της διαδρομής , οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δούνε κτήρια που κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του ’20 από μπετόν αρμέ, ακολουθώντας πολλά από αυτά το αρχιτεκτονικό ιδίωμα που συνδέθηκε με την Θεσσαλονίκη, εκείνο του εκλεκτικισμού.

Ωστόσο, μαζί με την ξεναγό, θα αναζητήσουν και τις ανατροπές, τις καινοτομίες και τα σημεία εκείνα, όπου οι αναμνήσεις μιας παλιάς Θεσσαλονίκης -μεγάλο μέρος της οποίας χάθηκε στην πυρκαγιά- υποχώρησαν μπροστά στη μοντέρνα πόλη.

*

-Η ξενάγηση στους δρόμους, τα μέγαρα και τις στοές, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Οκτωβρίου. Σημείο Συνάντησης είναι η Πλατεία Ελευθερίας (από την πλευρά της Μητροπόλεως), στις 11 το πρωί.

-Η συμμετοχή κοστίζει 10 ευρώ και για πληροφορίες/κρατήσεις: στο info@thessalonikiwalkingtours.com ή στο τηλ.  6978186900-1.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα