Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΑεροπορικάΘεσσαλονίκη: Λίφτινγκ στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Θεσσαλονίκη: Λίφτινγκ στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Νέα εμφάνιση στους εσωτερικούς χώρους του αεροδρομίου «Μακεδονία» και προσωρινές σκαλωσιές εξωτερικά για τη συντήρηση του κτιρίου.

Κείμενο + φωτ. : Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Με νέα εμφάνιση στους εσωτερικούς χώρους στις αναχωρήσεις, υποδέχεται τους ολοένα και περισσότερους τουρίστες, το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Για το μήνα Μάιο ταξίδεψαν από/προς το αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης 609.120 επιβάτες, έναντι 521.512 πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 16,8%.

Ένα από τα 14, συνολικά, περιφερειακά αεροδρόμια, που διαχειρίζεται η Fraport Greece, (σ.σ. ανέλαβε τη διαχείριση στις 11 Απριλίου του 2017) και που στο πλαίσιο των έργων ανάπτυξης που θα υλοποιήσει η Fraport Greece στην πρώτη 4ετία, θα κατασκευαστούν 5 νέοι τερματικοί σταθμοί. Ο ένας θα είναι στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και οι υπόλοιποι σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κω και Μυτιλήνη.

Οι βελτιώσεις που θα πραγματοποιηθούν αφορούν την αύξηση της χωρητικότητας των αεροδρομίων, της ποιότητας των υπηρεσιών, την αύξηση των σταθμών check in, την αύξηση των σημείων ασφαλείας, την αύξηση των πυλών, την αύξηση θέσεων στάθμευσης των αεροσκαφών κ.ά.

Νέες αεροπορικές εταιρίες

Ήδη, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, για πρώτη φορά, εμφανίζονται αεροπορικές εταιρίες, οι οποίες συνδέουν άμεσα την πόλη με νέους προορισμούς.

Κάποιες από αυτές, είναι η αεροπορική εταιρία Qatar Airways, η οποία, από τις 27 Μαρτίου, συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την Ντόχα του Κατάρ, τέσσερις φορές την εβδομάδα. Όπως έχει αναφερθεί, στόχος του συγκεκριμένου δρομολογίου είναι να καταστεί καθημερινό.

Η πρώτη πτήση μεταξύ Θεσσαλονίκης – Ντόχα πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαρτίου 2018

Επίσης, στις 15 Ιουνίου, έκανε την εμφάνισή της, άλλη μια νέα αεροπορική εταιρία’ πρόκειται για την flydubai, η οποία συνδέει απευθείας τη Θεσσαλονίκη με το Ντουμπάι.

Το δρομολόγιο πραγματοποιείται τρεις φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη, Παρασκευή, Κυριακή.

Μάλιστα, την επόμενη εβδομάδα, με αφορμή την έναρξη των πτήσεων, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα παρευρεθεί ο Senior Vice President της flydubai, Jeyhun Efendi, καθώς επίσης και ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece Γιώργος Βήλος.

Νέα αεροπορική εταιρία που έκανε την εμφάνισή της πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη, διαφημίζεται στους χώρους του αεροδρομίου

*

– Σ’ ότι αφορά την επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» το 2017 ταξίδεψαν από και προς το αεροδρόμιο 6.395.523 επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 11,5%, σε σχέση με το 2016.

-Το σύνολο των προγραμματισμένων πτήσεων για το 2017 ήταν 54.931 πτήσεις, ο συνολικός αριθμός αεροπορικών εταιριών με πτήσεις από/προς Θεσσαλονίκη ήταν 47 και τα αεροδρόμια που πραγματοποιήθηκαν πτήσεις 109.

-Η επιβατική κίνηση για το 5μηνο του 2018 ήταν 2.123.484 επιβάτες, έναντι 2.082.498 το αντίστοιχο διάστημα του 2017, καταγράφοντας αύξηση 2%.

Αύξηση 2% παρουσίασε η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” για το 5μηνο του 2018, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό

-Για το μήνα Μάιο ταξίδεψαν 609.120 επιβάτες, έναντι 521.512 πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 16,8%.

-Μείωση παρατηρήθηκε στην επιβατική κίνηση του πρώτου τριμήνου του 2018 (Ιανουάριος -12,2%, Φεβρουάριος -13,5%, Μάρτιος -1,3%), ωστόσο, να υπενθυμίσουμε το κλείσιμο του κεντρικού διαδρόμου απογειώσεων/προσγειώσεων για συντήρηση και την παράδοσή του στις 7 Μαρτίου 2018, νωρίτερα μάλιστα από την προγραμματισμένη χρονική περίοδο παράδοσης του έργου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα