Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΗ φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Απόψε το βράδυ στις 8, ‘ανοίγουν’ οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου και τη συναυλία του μουσικού σχήματος «ΟΝΙΡΑΜΑ» στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Η πλατεία Αριστοτέλους θα ‘φορέσει’ τα εορταστικά της και απόψε θα φωταγωγηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Οι εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου Θεσσαλονίκης θέτουν στο επίκεντρο το παιδί και την οικογένεια και θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων συναυλίες, μουσικά και θεατρικά δρώμενα, παραστάσεις και παιδικά εργαστήρια με τη συνεργασία φορέων, καλλιτεχνικών και θεατρικών ομάδων της πόλης.

Ο Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος της Πλατείας Αριστοτέλους θα περιλαμβάνει ένα μεγάλο φωταγωγημένο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια στα οποία θα πραγματοποιούνται δράσεις για παιδιά, σε συνεργασία με το Σύλλογο Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου (ΣΕΠΙΚ), καρουζέλ καθώς και  ένα πρωτότυπο θεματικό πάρκο «Η Εποχή των Παγετώνων» με μοναδικά ρομποτικά εκθέματα τα οποία έχουν ήχους, υφές,  κινήσεις  και χρώματα.

Καρουζέλ από προηγούμενες χρονιές που υπήρχε στην πλατεία Αριστοτέλους

Επιπλέον, σε όλον το άξονα της οδού Αριστοτέλους, αλλά και σε άλλα σημεία της πόλης, θα εγκατασταθούν  και οι φωτεινές κατασκευές της περσινής διοργάνωσης. Θα φωταγωγηθούν με μπλε ουρανό ο πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας και οι ιστοί της Λεωφόρου Νίκης, και θα ανάψουν το «Πεφταστέρι» στην οδό Φιλικής Εταιρείας και η εικαστική παρέμβαση «Κύκλοι» στην οδό Μητροπόλεως.

*

-Οι εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου Θεσσαλονίκης ξεκινούν απόψε με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου και τη διπλή συναυλία των «Trio Musikanti» και «ΟΝΙΡΑΜΑ» και θα ολοκληρωθούν στις 7 Ιανουαρίου του 2018.

-Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, θα πραγματοποιηθεί, για άλλη μια χρονιά, ο «Αστερόκοσμος» στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ –Helexpo, από τις 9 Δεκεμβρίου 2017 έως τις 7 Ιανουαρίου 2018. Ο «Αστερόκοσμος» θα αναπτυχθεί σε χώρο περίπου 23.000 τ.μ., στα περίπτερα 13, 14 και 15 με δυο παγοδρόμια, ενώ θα περιλαμβάνει ποικίλες δράσεις για παιδιά και ενήλικες, δημιουργική απασχόληση κ.ά.

-Επίσης, με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, για δεύτερη χρονιά θα στηθεί χριστουγεννιάτικο χωριό στην Πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού, στην περιοχή της Τούμπας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και με εισιτήριο μόνο για τη χρήση των παιχνιδιών. Θα υπάρχουν 23 ξύλινα σπιτάκια, το σπίτι του Άη Βασίλη, φάτνη, ψυχαγωγικά παιχνίδια και χριστουγεννιάτικη αγορά. Θα εγκαινιαστεί επίσημα στις 7 Δεκεμβρίου και θα λειτουργεί έως τις 7 Ιανουαρίου 2018.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα