Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΗ σεμνή εκδήλωση του Τουρκικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη

Η σεμνή εκδήλωση του Τουρκικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη

Μια σεμνή εκδήλωση, στην οικία του Γενικού Πρόξενου της Δημοκρατίας της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, εξελίχτηκε το βράδυ της Τρίτης 23 Ιανουαρίου, παρουσία του Δημάρχου της Θεσσαλονίκης, Προξένων κρατών, Προέδρων Φορέων και Κοινοτήτων.

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου + φωτ.(hiotopoulou@gmail.com)

Ο γενικός Πρόξενος της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Orhan Yalman Okan, μετά της συζύγου

«Ο γενικός Πρόξενος της Δημοκρατίας της Τουρκίας, κύριος και κυρία Orhan Yalman Okan έχουν την τιμή να σας καλέσουν για το καλωσόρισμα της Νέας Χρονιάς, στην Οικία τους» έγραφε, η πρόσκληση που λάβαμε για τη συγκεκριμένη βραδιά.

Ο γενικός πρόξενος της Δημοκρατίας της Τουρκίας στη  Θεσσαλονίκη και η οικογένειά του καλωσόρισαν τους καλεσμένους τους, ευχόμενοι καλή χρονιά, ειρήνη, αγάπη. Ο ίδιος, αναφέρθηκε στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη από την τουρκική πλευρά όπως, τα διάφορα workshops και ημερίδες, οι εκθέσεις, η συμμετοχή της Τουρκίας στη ΔΕΘ, τα κονσέρτα και τα πολιτιστικά δρώμενα κ.ά.

Σ’ ‘ότι αφορά την επισκεψιμότητα Τούρκων τουριστών στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Orhan Yalman Okan επισήμανε ότι η χρονιά που πέρασε ήταν σε ανοδική πορεία σε σχέση με το 2016, ενώ όπως χαρακτηριστικά είπε το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ – το νούμερο ένα αξιοθέατο των Τούρκων επισκεπτών στη Θεσσαλονίκη – το επισκέφτηκαν το 2017, περίπου 124.000 καταγεγραμμένοι επισκέπτες.

Ο γενικός πρόξενος της Δημοκρατίας της Τουρκίας Orhan Yalman Okan καλωσορίζει τους καλεσμένους του!

Το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας

Όπως επισήμανε στη σύντομη ομιλία του ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Orhan Yalman Okan, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2018 αναμένεται να διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας.

Στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας θα συμμετέχουν οι πρωθυπουργοί των δυο χωρών ενώ παράλληλα θα διεξαχθεί και το Ελληνοτουρκικό Επιχειρηματικό Φόρουμ.
«Ελπίζω ειλικρινά ότι το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας και το Επιχειρηματικό Φόρουμ να ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις μας. Αυτές οι δυο εκδηλώσεις θα είναι μια ευκαιρία για να ενδυναμωθεί η θέση που κατέχει η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα στις διμερείς μας σχέσεις» επισήμανε χθες βράδυ, ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Orhan Yalman Okan.

Εντός του πρώτου εξαμήνου του 2018 αναμένεται να διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας ανέφερε ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη Orhan Yalman Okan

Οθωμανικά μνημεία σε ανακαίνιση

Το λόγο έδωσε ο γενικός Πρόξενος της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Orhan Yalman Okan, στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι 7 (επτά) οθωμανικά μνημεία που υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη, είναι στα σχέδια για ανακαίνιση, έτσι ώστε να καταστούν επισκέψιμα.

Ο κ. Μπουτάρης έκλεισε το σύντομο χαιρετισμό του με το χαρακτηριστικό, I’ m looking forward for more close relations with you, δηλαδή, για πιο κοντινές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας (σ.σ. στην προκειμένη περίπτωση μεταξύ Θεσσαλονίκης – Τουρκίας).

*

Στην εκδήλωση το ‘παρών’ έδωσαν η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο αντιδήμαρχος τουρισμού Θεσσαλονίκης, πρόξενοι της Θεσσαλονίκης (Ιορδανίας, Φινλανδίας, Τσεχίας κ.ά.), πρόεδροι Φορέων και Κοινοτήτων Θεσσαλονίκης, πρόεδροι και μέλη Επιμελητηρίων, υψηλόβαθμα στελέχη και λοιποί.

-Σ’ ότι αφορά τη χρονιά που πέρασε ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Orhan Yalman Okan, ανέφερε ότι υπήρξαν αμοιβαίες επισκέψεις των Προέδρων Δημοκρατίας, των πρωθυπουργών και υπουργών των δυο χωρών. «Αυτό μας δείχνει ότι έχουμε ανοιχτούς διαύλους διαλόγου σε κάθε επίπεδο μεταξύ των δυο χώρων» ανέφερε ο κ. Okan.

-Τη χθεσινή βραδιά ‘έντυσαν’ με τις μουσικές τους επιλογές ο Άλκης και η Μάρθα!

-Την Οικία Κεμάλ Ατατούρκ για το 2017 την επισκέφτηκαν 124.000 επισκέπτες. Αντίστοιχα, το 2016 οι επισκέπτες ανήλθαν στους 104.000, το 2015 στους 97.000, το 2014 στους 90.000 ενώ το 2013 καταγράφηκαν 80.000 επισκέπτες.

Την Οικία Κεμάλ Ατατούρκ για το 2017 την επισκέφτηκαν 124.000 επισκέπτες

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα