Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΑγιορειτική Εστία: Εγκαινιάζεται η έκθεση «Άθως Θύραυλοι Στώμεν»*

Αγιορειτική Εστία: Εγκαινιάζεται η έκθεση «Άθως Θύραυλοι Στώμεν»*

Η φωτογραφική έκθεση του Δημήτρη Λουζικιώτη «Άθως Θύραυλοι Στώμεν»* εγκαινιάζεται αύριο, στην Αγιορειτική Εστία, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

ΝΤ.Χ. (hiotopoulou@gmail.com)

«Άθως Θύραυλοι Στώμεν»* είναι ο τίτλος της φωτογραφικής έκθεσης του Δημήτρη Λουζικιώτη, ιδρυτή και προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού «Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης», που εγκαινιάζεται αύριο, Τρίτη 20 Μαρτίου, στους εκθεσιακούς χώρους της Αγιορειτικής Εστίας (Εγνατία 109).

Σαράντα πέντε (45) αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες θυρών και παραθύρων από τις Καρυές και την ευρύτερη περιοχή της Αθωνικής Πολιτείας, παρουσιάζονται στην έκθεση, ένα έργο για το οποίο ο καλλιτέχνης εργάστηκε από τις αρχές του 2000, φωτογραφίζοντας διαρκώς σε κάθε ένα από τα πολυάριθμα ταξίδια του στην Αθωνική Πολιτεία.

Ιερά Σκήτη Αγίου Ανδρέα (Σεράι). Πρόπυλο

Θύρες και παραθύρια του Άθω

«Στο Άγιον Όρος ο χρόνος είναι συνδημιουργός, και ως συνδημιουργός μεταπλάθει τα έργα των μαστόρων κατά το δοκούν, προσθαφαιρώντας υλικά και χρώματα, στην κυριολεξία μοναδικά, μιας και ο χρόνος αενάως δημιουργεί και διαρκώς μεταβάλλει την ύλη των αψύχων και την ψυχή των ανθρώπων» αναφέρει ο διευθυντής της Αγιορειτικής Εστίας και επιμελητής της έκθεσης Αναστάσιος Ντούρος, προσθέτοντας «την περισπούδαστη αυτή τέχνη του χρόνου λοιπόν, συναντάμε σε κάθε μία από τις φωτογραφίες του Δημήτρη Λουζικιώτη, ο οποίος με πολλή αγάπη και μεράκι αποτύπωσε μέσω των θυρών και τα παραθυριών του Άθω και την προσφέρει σε όλους μας, προσκαλώντας μας ταυτόχρονα να εισχωρήσουμε στα ενδότερα τους, για να βιώσουμε και να οραματιστούμε τον ιερό και μυστηριώδη κόσμο που κρύβεται πίσω από αυτά».

Αντιπροσωπείο (κονάκι) Ιεράς Μονής Ζωγράφου στις Καρυές. Κελί
Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κεντρική είσοδος του Συγκροτήματος

*

-Η φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Άθως Θύραυλοι Στώμεν»* του Δημήτρη Λουζικιώτη εγκαινιάζεται, αύριο, Τρίτη 20 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα.

Η έκθεση, την επιμέλεια της οποίας έχει ο διευθυντής της Αγιορειτικής Εστίας Αναστάσιος Ντούρος, θα διαρκέσει έως τις 19 Μαΐου και το ωράριο λειτουργίας είναι Δευτέρα και Τετάρτη 09.00 – 16.00, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 09.00 – 20.00, Σάββατο 09.00 – 14.00 (Εγνατία 109, τηλ. 263308, www.agioritikiestia.gr, info@agioritikiestia.gr).

-Ο Δημήτρης Γ. Λουζικιώτης (www.louzikiotis.gr) γεννήθηκε στη Στρατονίκη Χαλκιδικής και είναι ελεύθερος επαγγελματίας Graphic Designer, φωτογράφος και σύμβουλος επικοινωνίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Μεταξύ άλλων συμμετείχε στην BIENNALE:1 Σύγχρονης Τέχνης (Θεσσαλονίκη 2007). Είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού «Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης».

* Άθως. Ορθοί στην αυλόπορτα

 

Ξύλινη πόρτα στο κελί των Εισοδίων της Θεοτόκου της Ιεράς
Μονής Διονυσίου (1864) στις Καρυές

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα