Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗπειρωτική ΕλλάδαΘεσσαλίαΗμερίδα – Μνημεία και τουριστική ανάπτυξη

Ημερίδα – Μνημεία και τουριστική ανάπτυξη

Ημερίδα με θέμα «Μνημεία και τουριστική ανάπτυξη. Μια αμφίδρομη σχέση» πραγματοποιείται αύριο στη Λάρισα.

Συγκεκριμένα, στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας πραγματοποιείται η ημερίδα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστεί η μεγάλη δραστηριότητα που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια γύρω από τα μνημεία της Λάρισας και της περιοχής της.

Πολλά από τα μνημεία έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον του τοπικού και, έως ένα σημείο, του ευρύτερου κοινού, με επίκεντρο το Αρχαίο Θέατρο. Συγχρόνως, δημιουργήθηκαν νέοι αρχαιολογικοί χώροι από τα Φάρσαλα και τη λίμνη Κάρλα μέχρι τον Όλυμπο, τα Τέμπη και την Αγιά μέσα από τα μεγάλα έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και Υπουργείων.

Παράλληλα, άνοιξε το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, το οποίο προβάλλει για πρώτη φορά οργανωμένα τα υλικά κατάλοιπα του Θεσσαλικού πολιτισμού από τα προϊστορικά μέχρι τα νεότερα χρόνια, συμπεριλαμβάνοντας και τα πρόσφατα αρχαιολογικά ευρήματα.

Ημερίδα με θέμα «Μνημεία και τουριστική ανάπτυξη. Μια αμφίδρομη σχέση»

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας με θέμα «Μνημεία και τουριστική ανάπτυξη. Μια αμφίδρομη σχέση» αρχαιολόγοι της Εφορείας θα παρουσιάσουν το πρόσφατο αρχαιολογικό έργο, ενώ πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και παραγωγικών φορέων θα αναδείξουν τις δυνατότητες που διανοίγονται μέσα από αυτό, παρουσία προσκεκλημένων από τον τομέα του τουρισμού.

*

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας (Περιφερειακή Οδός Λάρισας – Τρικάλων, Μεζούρλο, τηλ. 2413 508200) και είναι ανοιχτή στο κοινό, με ώρα έναρξης στις 5 το απόγευμα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα