Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗπειρωτική ΕλλάδαΑττικήΞεκινάει το 1ο Φεστιβάλ Yachting στη Μαρίνα Αλίμου

Ξεκινάει το 1ο Φεστιβάλ Yachting στη Μαρίνα Αλίμου

Επί πέντε μέρες, στη Μαρίνα Αλίμου της Αττικής, θα εκτείθενται σκάφη και γιώτ αναψυχής, στο 1ο Φεστιβάλ Yachting.

ΝΤ. Χ. (hiotopoulou@gmail.com)

Ξεκινάει απόψε η γιορτή θαλάσσιου τουρισμού, με τα εγκαίνια του 1ου Φεστιβάλ Γιώτινγκ που πραγματοποιείται στη Μαρίνα Αλίμου Αττικής.

Από σήμερα, έως και τις 16 Απριλίου, στη Μαρίνα Αλίμου – κύρια επαγγελματική βάση των τουριστικών σκαφών-, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη μοναδικότητα της απόλαυσης των ελληνικών θαλασσών μέσα από ένα – κυρίως – μικρότερο ιστιοπλοϊκό ή μηχανοκίνητο σκάφος, που μπορούν είτε οι ίδιοι να κυβερνήσουν (με κατάλληλες γνώσεις και εκπαίδευση) είτε να χαρούν με τη βοήθεια και υποστήριξη από επαγγελματίες.

Στο 1ο Φεστιβάλ Γιώτινγκ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη μοναδικότητα της απόλαυσης των ελληνικών θαλασσών (φωτ. Ντ.Χ.)

Δραστηριότητες

Κατά τη διάρκεια του 1ου Φεστιβάλ Γιώτινγκ, θα προβληθούν οι διάφορες δραστηριότητες στις παράκτιες και νησιώτικες περιοχές, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επιβιβαστούν σε διαφόρων ειδών ελλιμενισμένα σκάφη, αλλά και να ενημερωθούν σε περισσότερα από 40 Περίπτερα για τους παράκτιους και νησιωτικούς προορισμούς.

Παράλληλα, θα συμμετέχουν με κληρώσεις σε μικρά και μεγαλύτερα ταξίδια, και θα ενημερώνονται για τις λεπτομέρειες είτε της απόκτησης ιδιόκτητου σκάφους, είτε ναύλωσης ενός επαγγελματικού σκάφους, με ή χωρίς πλήρωμα.

Το 1ο Φεστιβάλ Γιώτινγκ θα πλαισιώνεται από πολιτιστικές, μουσικο-χορευτικές και γευσιγνωστικές εκδηλώσεις.

Συνέδρια

Το πρώτο συνέδριο πραγματοποιείται, αύριο, Παρασκευή 13 Απριλίου, και ώρες 17.00 – 20.00, με τίτλο «Ο ρόλος του Γιώτινγκ ως ειδική μορφή τουρισμού – Εμπειρίες από Ελλάδα και εξωτερικό».

Το δεύτερο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Απριλίου, και ώρες 12.00 – 15.00, με τίτλο «Γιώτινγκ – Προσιτή λύση για ποιοτικό τουρισμό στην πανέμορφη Ελλάδα».

Από σήμερα έως και τις 16 Απριλίου, το 1ο Φεστιβάλ Γιώτινγκ στη Μαρίνα Αλίμου Αττικής

*

-Τα εγκαίνια του 1ου Φεστιβάλ Γιώτινγκ πραγματοποιούνται απόψε, 18.30 – 20.00, στο χώρο εκδηλώσεων Φεστιβάλ Γιώτινγκ, όπου θα παρευρεθούν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Κωνσταντίνος Τσέγας.

-Νωρίτερα, μεταξύ 17.00 – 18.30, θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου, από το διοικητικό συμβούλιου του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ [Μονίμου] Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ) και την Οργανώτρια Εταιρεία MACT MEDIA.

-Το 1ο Φεστιβάλ Γιώτινγκ θα έχει τις πύλες του ανοιχτό από τις 10.30 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Απόψε, το ωράριο είναι 16.00 – 21.00, ενώ τη Δευτέρα 16/4 16.00 – 20.00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

– Μεταξύ άλλων, θα το επισκεφτούν και οι ναυλομεσίτες συμμετέχοντες στην International Charter Expo καθώς και οι Αμερικανοί πράκτορες που συμμετέχουν στο Ετήσιο Συνέδριο DESTINATION EXPO ASTA 2018 που συν-διοργανώνει ο ΗΑΤΤΑ.

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα