Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Στην Άπειρη Ήπειρο!

Άγνωστες ιστορίες και διαχρονική γοητεία στην Ήπειρο, με περιηγήσεις σε χωριά, κάστρα, λίμνες και νησιά!

«Άπειρη Ήπειρος» ονομάζεται το διήμερο που διοργανώνει η Thessaloniki Walking Tours, στις 6 και 7 Οκτωβρίου, και στις 20 – 22 Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια της περιήγησης, θα επισκεφτείτε για λίγες μόνο ώρες το Μέτσοβο, γνωρίζοντας όψεις της ελληνικής εικαστικής δημιουργίας στο Ίδρυμα Αβέρωφ.

«Συναντάτε» τον Κώστα Καρυωτάκη, έναν από τους σημαντικότερους ποιητές της γενιάς του, κοντά στο πνεύμα του μοντερνισμού, έναν ανατόμο της ανθρώπινης κατάστασης και δεξιοτέχνη της ειρωνείας και μένετε μαζί του ένα βράδυ στην Πρέβεζα.

Στον Αχέροντα

Στη συνέχεια θα απολαύσετε μια βαρκάδα στον ποταμό Αχέροντα και θα επισκεφτείτε το Νεκρομαντείο, έχοντας για οδηγούς τη συναρπαστικότερη ραψωδία του Ομήρου, αρχαιολογικές και ιστορικές αναφορές, θρύλους και αντιλήψεις με τις οποίες στο πέρασμα του χρόνου οι άνθρωποι επιχειρούσαν να χαρτογραφήσουν το Επέκεινα ξορκίζοντας το φόβο του θανάτου.

Στα Ιωάννινα

Στα Ιωάννινα προσεγγίζετε την πρόσφατη ιστορία της πόλης, φέρνετε στο φως γεγονότα του Ολοκαυτώματος αλλά και ανθρώπινες ιστορίες αναζητώντας τα ίχνη τους στους δρόμους, στις πλατείες, στα στενά, τη λίμνη και το Κάστρο.

Στο Νησί της λίμνης των Ιωαννίνων «συναντάτε» τον Αλή Πασά αλλά και τον Λόρδο Μπάιρον, ανατρέποντας πολλές από τις εδραιωμένες αντιλήψεις που σχετίζονται μαζί τους.

 

*

-Με ξεναγό τον Τάσο Παπαδόπουλο, τη χαρακτηριστική πυκνή και απολαυστική αφήγησή του ρίχνετε μια σε βάθος ματιά στην Ήπειρο των άπειρων ιστοριών. Ιστορία, αρχαιολογία, βυζαντινή τέχνη, θρύλοι αλλά και απολαυστικά δείπνα και νυχτερινές βόλτες σε δυο πόλεις συνθέτουν μια αξέχαστη εμπειρία.

-Η συμμετοχή είναι 210 ευρώ και περιλαμβάνονται: η μεταφορά, διαμονή σε ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Πρέβεζα, διαμονή σε ξενοδοχείο 4 αστέρων στα Ιωάννινα, δύο δείπνα, τα εισιτήρια μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και η βαρκάδα στον Αχέροντα.

-Πληροφορίες/ Κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα