Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΞενοδοχείαΝέες γεύσεις στο Epirus Palace Hotel

Νέες γεύσεις στο Epirus Palace Hotel

Δημιουργική κουζίνα με πιάτα βασισμένα στα φημισμένα ηπειρώτικα προϊόντα πρωταγωνιστεί στο νέο μοντέρνο bar restaurant του πεντάστερου ξενοδοχείου Epirus Palace, στα Ιωάννινα.

Το μενού του νέου, ανατρεπτικού bar – restaurant «I Cappuccini» έχει την υπογραφή του βραβευμένου με Αστέρι Michelin σεφ Έκτορα Μποτρίνι.

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Βρέθηκα στα Γιάννενα, με αφορμή την έναρξη του νέου εστιατορίου, που εγκαινιάστηκε το Σάββατο 29 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Epirus Palace, στην πόλη των Ιωαννίνων.

Το εστιατόριο φτιαγμένο και διακοσμημένο από τον Γιαννιώτη πολιτικό μηχανικό και αρχιτέκτονα Ανδρέα Σταύρου, είναι ιδανικό για παρέες, ζευγάρια, επαγγελματικά τραπέζια και γενικότερα για όλους όσοι ζητούν τοπικές γεύσεις σερβιρισμένες σε μοντέρνα εκδοχή. Καλωσορίζει δε καθημερινά, τόσο τους πελάτες του ξενοδοχείου όσο και τους κατοίκους και τους επισκέπτες των Ιωαννίνων.

«Πρόκειται για μια μίξη ηπειρώτικης κουζίνας με επιρροές από την ιταλική κουζίνα» αναφέρει ο σεφ Έκτορας Μποτρίνι, ο οποίος υπογράφει την κάρτα του μενού.

Στην κουζίνα χρησιμοποιούν τοπικά προϊόντα, τα οποία όπως λέει ο κ. Μποτρίνι, «είναι εξαιρετικά, το θέμα είναι να υπάρχει συνέπεια για να τα έχουμε συνέχεια. Εχουμε πολύ ωραία χόρτα, υπάρχουν μανιτάρια, έχουμε πέστροφες, πολύ καλό κρέας, αλλαντικά, τυροκομικά, έχουμε βρει 10 – 12 διαφορετικές ποικιλίες», το δε μενού του εστιατορίου θα αλλάζει κάθε μήνα.

Χώρος και πιάτα ανατρεπτικά

Τι μπορεί λοιπόν κανείς να γευτεί στον ανατρεπτικό χώρο του bar – restaurant «I Cappuccini» με τους κόκκινους χρωματισμούς, τα δυο ενεργειακά τζάκια, το ατμοσφαιρικό μπαρ, το μεγάλο τραπέζι των 17 μ. στο οποίο μπορούν να καθίσουν 46 άτομα αλλά και τις γεύσεις σερβιρισμένες σε εντυπωσιακά – ανατρεπτικά σκεύη;

«Το φαγητό είναι μια μοιρασιά των συνδαιτυμόνων, όλα τα πιάτα είναι στη μέση, είναι αυτό που έχει ο Ελληνας όταν πηγαίνει σε μια ταβέρνα, όλα στη μέση» μου λέει ο κ. Μποτρίνι και συμπληρώνει «θα είναι ένα παιχνίδι για τον ουρανίσκο και το μυαλό».

Ετσι λοιπόν, στον κατάλογο του εστιατορίου «I Cappuccini», θα βρείτε από ορεκτικά, μεταξύ άλλων, ποικιλία τυριών με τις μαρμελάδες τους, ποικιλία αλλαντικών, ψωμί νοτισμένο με ντομάτα και πανσέτα, bresaola με παρμεζάνα και σέλινο, τη «δική» τους χωριάτικη, τη σαλάτα Caesar no Caesar, Caprese a la ελληνικά.

Στα κυρίως πιάτα, αναμφίβολα, την προσοχή «κλέβει» το αυτί του ελέφαντα, που δεν είναι άλλο, από χοιρινό σνίτσελ, η fiorentina 2 ατόμων αλλά και η tagliata με ρόκα και παρμεζάνα.

Στα γλυκά η κάρτα περιλαμβάνει τιραμισού καπουτσίνο, πανακότα με μινεστρόνε λαχανικών, φοντάν σοκολάτας και πορτοκαλόπιτα με παγωτό.

Οσο για τον κατάλογο με τα κρασιά και τις σαμπάνιες, θα βρείτε από τοπικά κρασιά, μέχρι αφρώδεις οίνους και διάσημες γαλλικές σαμπάνιες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα