Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΧαλκιδικήΟικογενειακές διακοπές από Ρωσία στην Χαλκιδική

Οικογενειακές διακοπές από Ρωσία στην Χαλκιδική

Στην προσέλκυση μεγαλύτερου μεριδίου Ρώσων τουριστών που ταξιδεύουν οικογενειακά στοχεύει τη φετινή σεζόν η Χαλκιδική.

«Ταξίδι στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος του παιδικού διαγωνισμού ζωγραφικής που διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το γραφείο Τύπου της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Μόσχα, και μέσα από αυτόν τον διαγωνισμό ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής (ΤΟΧ) εστιάζει σε συγκεκριμένη ομάδα ατόμων που αναζητούν προορισμούς για οικογενειακές διακοπές.

Ο φετινός διαγωνισμός, ο οποίος συμπίπτει με το Έτος Τουρισμού Ελλάδας – Ρωσίας, αφορούσε παιδιά ηλικίας 6 έως 13 χρόνων που ζουν στη Ρωσία ή ανήκουν στη ρώσικη διασπορά καλώντας τα να ταξιδέψουν νοερά στην Ελλάδα και να δημιουργήσουν έργα ζωγραφικής εμπνευσμένα από την Ελλάδα.

Από το διαγωνισμό θα αναδειχτούν 4 νικητές από τις τέσσερις ηλικιακές κατηγορίες, οι οποίοι θα κερδίσουν ένα πραγματικό ταξίδι στη Χαλκιδική και θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον προορισμό.

Χαλκιδική
Στην προσέλκυση μεγαλύτερου μεριδίου Ρώσων τουριστών που ταξιδεύουν οικογενειακά στοχεύει τη φετινή σεζόν η Χαλκιδική

Ρώσοι τουρίστες

Σ’ ότι αφορά την παρουσία Ρώσων τουριστών στην Χαλκιδική, για τη χρονιά που μας πέρασε, παρατηρήθηκε αύξηση σε σχέση με το 2015 και το 2016.

Συγκεκριμένα, το 2017 καταγράφηκαν 80.000 Ρώσοι τουρίστες στην Χαλκιδική, ενώ αντίστοιχα το 2015 επισκέφτηκαν την περιοχή 75.000 και το 2016 70.000.

Να σημειωθεί, ότι η Τουρκία διεκδίκησε και κέρδισε μεγάλο κομμάτι της Ρώσικης αγοράς, μέσω προσφορών και πολύ χαμηλών τιμών στα πακέτα.

*

-Η συμμετοχή των μαθητών ήταν εντυπωσιακή με πάνω από 1.000 δημιουργίες και το έργο της επιτροπής, που απαρτίζεται από σημαντικές προσωπικότητες της Τέχνης από τη Ρωσία και πρόεδρο τον πολυβραβευμένο Έλληνα γλύπτη, Νίκο Φλώρο, εξαιρετικά δύσκολο.

-Στην πρώτη φάση, η επιτροπή θα επιλέξει τις 20 καλύτερες δημιουργίες και στη συνέχεια, στις 12 Φεβρουαρίου, τα 5 επικρατέστερα έργα από κάθε κατηγορία θα τεθούν σε ψηφοφορία ανοιχτή στο κοινό στην ηλεκτρονική σελίδα elru2016.gr, από όπου θα αναδειχθούν και οι τελικοί νικητές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα