Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΧαλκιδικήΗ Ανατολική Χαλκιδική «ταξιδεύει» στο Βιετνάμ!

Η Ανατολική Χαλκιδική «ταξιδεύει» στο Βιετνάμ!

Την τουριστική αγορά του Βιετνάμ προσεγγίζει ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΠΟΤ).

Η πρώτη, τολμηρή και επιμελώς σχεδιασμένη προσέγγιση της βιετναμέζικης τουριστικής αγοράς – μέσω προγράμματος D2D επαγγελματικών συναντήσεων – πραγματοποιήθηκε 28 – 30 Αυγούστου από μέλη του διοικητικού συμβουλίου και στελέχη του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Επί τρεις μέρες βρέθηκαν στην πόλη Ho Chi Minh  (Σαϊγκόν), προκειμένου να παρουσιάσουν σε στελέχη τοπικών τουριστικών γραφείων την πολιτιστική διαδρομή με τίτλο «από την Αμφίπολη στον Άθωνα».

Η επιλογή της πρώτης αυτής ασιατικής χώρας προσέγγισης αποτελεί προϊόν μελέτης του προφίλ των Βιετναμέζων επισκεπτών, τα χαρακτηριστικά των οποίων οριοθετούνται γύρω από τις πολιτιστικές αναζητήσεις και τις εξερευνήσεις σημαντικών ιστορικών και αρχαιολογικών χώρων. Παράλληλα, οι εν λόγω πολυάριθμοι ταξιδευτές επενδύουν τα μέγιστα σε διακοπές χαλάρωσης ή σε συνδυαστικές εξορμήσεις.

«Από την Αμφίπολη στον Άθωνα»

Ο Οργανισμός, με όπλα του τα χαρτογραφημένα πακέτα πολιτιστικών περιηγήσεων που οδηγούν τον επισκέπτη από το αρχαιολογικό πάρκο της Αμφίπολης στα Αρχαία Στάγειρα, τον Άθωνα, τα Σιδηροκαύσια και τη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησε 8 επαγγελματικές επισκέψεις, κατά τη διάρκεια των οποίων παρουσίασε τις δυνατότητες της εν λόγω διαδρομής.

Φωτογραφικό υλικό, βίντεο, εικόνες, έντυποι θεματικοί κατάλογοι, εμπλούτισαν τον ειδικό πληροφοριακό φάκελο, ο οποίος παραδόθηκε στους Βιετναμέζους επαγγελματίες.

Την άνοιξη του 2018 οι προαναφερόμενοι Βιετναμέζοι επαγγελματίες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ακολουθήσουν διαδρομές του πολιτιστικού τόξου που παρουσιάσθηκε στο Ho Chi Minh, αποκτώντας έτσι την ιστορική τουριστική εμπειρία και βιώνοντας τη σημασία της.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα