Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σε δυο μέρες η 33η Philoxenia

Επί τρεις ημέρες, 10 – 12 Νοεμβρίου, η «καρδιά» του τουρισμού θα χτυπάει στη Θεσσαλονίκη, στην 33η Philoxenia.

Στην 33η Philoxenia εκπροσωπείται όλη η τουριστική Ελλάδα, καθώς συμμετέχουν φέτος και οι 13 Περιφέρειες, αλλά και πολλοί τουριστικοί δήμοι.

Ενισχυμένη παρουσιάζεται και η ξένη παρουσία καθώς καταγράφονται άμεσες συμμετοχές από χώρες όπως η Τουρκία –για πρώτη φορά έρχεται αυτόνομα η Σμύρνη και ο δήμος Σαρκόι – η Κύπρος, η Αίγυπτος, η Αυστρία, η Ρωσία, η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Σερβία, η Πολωνία, το Λουξεμβούργο, η Τσεχία, η Σλοβακία, το Περού, οι Φιλιππίνες και η Ινδονησία.

Διεθνές συνέδριο – Ασιατικός τουρισμός

«Ασιατικός τουρισμός. Η Ελλάδα ως προορισμός και ευρωπαϊκή πύλη» είναι το θέμα του διεθνούς συνεδρίου που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», στο πλαίσιο της 33ης Philoxenia.

Το θέμα είναι ιδιαίτερα επίκαιρο, με δεδομένη τη σύσφιγξη των σχέσεων της Ελλάδας με την Κίνα, αλλά και την πρόσφατη μεγάλη συμμετοχή της ασιατικής χώρας στην 82η ΔΕΘ.

Το συνέδριο αναπτύσσεται σε τρεις θεματικές ενότητες και μία συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με το ακόλουθο περιεχόμενο: Η ανάπτυξη και οι τάσεις του εξερχόμενου τουρισμού από την Ασία, η συνδεσιμότητα και οι ταξιδιωτικές διευκολύνσεις και προσεγγίζοντας τον Ασιάτη ταξιδιώτη.

Το στρογγυλό τραπέζι θα έχει ως θέμα: «Πόσο έτοιμος είναι ο ελληνικός τουρισμός και τι πρέπει να γίνει άμεσα;»

Hotelia

Παράλληλα, με την Philoxenia, θα διεξάγεται και η Hotelia, παρουσιάζοντας τις τελευταίες τάσεις στους κλάδους του εξοπλισμού των ξενοδοχείων, της εστίασης και της καφεστίασης.

H έκθεση απευθύνεται σε ξενοδόχους, αρχιτέκτονες, διακοσμητές, κατασκευαστικές εταιρείες, καθώς και επαγγελματίες από τον κλάδο τροφοδοσίας, καφέ και τουρισμού.

*

-Η 33η Philoxenia και η Hotelia πραγματοποιούνται Παρασκευή 10 – Κυριακή 12 Νοεμβρίου, στα Περίπτερα 13 και 15 της ΔΕΘ – Helexpo.

– Το ωράριο λειτουργίας είναι από τις 10 το πρωί ως τις 8 το βράδυ. Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου η είσοδος θα είναι μόνο για τους εμπορικούς επισκέπτες, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή για εμπορικούς επισκέπτες και κοινό. Το εισιτήριο για το κοινό κοστίζει 5 ευρώ.

-Να σημειωθεί ότι διατίθεται δωρεάν πάρκινγκ για τους εκθέτες και τους επισκέπτες.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα