Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΑεροπορικάΕΞΘ – «Οι εργασίες του αεροδρομίου είναι ζωτικής σημασίας»

ΕΞΘ – «Οι εργασίες του αεροδρομίου είναι ζωτικής σημασίας»

Το θέμα των εργασιών του αεροδρομίου είναι τέτοιας ζωτικής σημασίας για τη Βόρεια Ελλάδα που απαιτείται παρέμβαση και λήψη της απόφασης από τον πρωθυπουργό της χώρας.

Τα παραπάνω αναφέρει η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ), η οποία, άνοιξε πρώτη το θέμα πριν 1,5 μήνα, και αναγκάζεται για άλλη μία φορά να επανέλθει στο ζήτημα και να τονίσει ότι η αγωνία των ανθρώπων του τουρισμού της Βόρειας Ελλάδας από την κατεπείγουσα αυτή υπόθεση, δυστυχώς εντείνεται.

Με αφορμή την κοινή επιστολή του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη για το θέμα των εργασιών στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”, η ΕΞΘ τονίζει:

«Λίγα 24ωρα προτού εκπνεύσει η προθεσμία εντός της οποίας οι διεθνείς αεροπορικές εταιρείες οφείλουν να υποβάλουν τα πτητικά τους προγράμματα για τη χειμερινή περίοδο, τα ερωτήματα για το εάν και κατά πόσο η εκτέλεση των έργων διασταύρωσης των διαδρόμων προσαπογειώσεων 16/34 και 10/28 είναι αναγκαία τη δεδομένη χρονική στιγμή, όπως και για το εάν επιλεγεί η εκτέλεση των συγκεκριμένων εργασιών υπάρχουν οι εγγυήσεις ότι θα τηρηθούν αυστηρά τα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσής τους και ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποφευχθεί η ζημία στον τουρισμό, δεν έχουν ακόμη απαντηθεί».

Υπεύθυνες απαντήσεις

Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης που υποστηρίζει την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου, απαιτεί παράλληλα να ξεκαθαρίσει άμεσα η υπόθεση και να δοθούν υπεύθυνες απαντήσεις.

Κυρίως όμως, ζητεί να διασφαλιστεί το ότι δεν θα επέλθει πλήγμα στην εικόνα της πόλης, στον τουρισμό και την οικονομία της Βόρειας Ελλάδας.

«Ταπεινά πιστεύουμε ότι είναι ένα μείζον θέμα που την ευθύνη και την απόφαση οφείλει να πάρει ο πρωθυπουργός της χώρας» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΞΘ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα