Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗπειρωτική ΕλλάδαΑττικήΟλοκληρώνεται το 1ο Φεστιβάλ Yachting

Ολοκληρώνεται το 1ο Φεστιβάλ Yachting

Ολοκληρώνεται σήμερα το 1ο Φεστιβάλ Γιώτινγκ που πραγματοποιείται στη Μαρίνα Αλίμου Αττικής.

Το 1ο Φεστιβάλ Γιώτινγκ, τα εγκαίνια του οποίου πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 12 Απριλίου, ολοκληρώνεται σήμερα με την εκδήλωση λήξης του ετήσιου συνεδρίου DESTINATION EXPO ASTA 2018 (American Society of Travel Agents), που συν-διοργανώνει η FedΗΑΤΤΑ (Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού).

Οι σύνεδροι Αμερικανοί τουριστικοί πράκτορες,  μεταξύ άλλων, θα επισκεφθούν το Φεστιβάλ Yachting στη Μαρίνα Αλίμου, και θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ελληνικό γιώτινγκ καθώς και να διερευνήσουν ευκαιρίες συνεργασίας με επαγγελματίες του θαλάσσιου τουρισμού.

Σήμερα ολοκληρώνεται το 1ο Φεστιβάλ Γιώτινγκ στη Μαρίνα Αλίμου Αττικής

Συνεδριακές ημερίδες

Στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Γιώτινγκ πραγματοποιήθηκαν και δυο ημερίδες, όπου αναπτύχθηκαν οι δυνατότητες του θαλάσσιου τουρισμού στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας Χρήστος Λαμπρίδης αναφέρθηκε στις εξειδικευμένες δράσεις και νομοθετικές ρυθμίσεις που έχει υλοποιήσει το υπουργείο, ο Καθηγητής Τουριστικής ανάπτυξης στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Πάρις Τσάρτας έκανε αναφορά στους παράγοντες που υποστηρίζουν τη θετική εξέλιξη του τουρισμού, και την διεθνή τάση για εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ο  Χρήστος Πετρέας, Εμπειρογνώμων Τουριστικής Ανάπτυξης και Επιστημονικός Σύμβουλος του ΣΙΤΕΣΑΠ αναφέρθηκε στις ωφέλειες στις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές από την δραστηριότητα του γιώτινγκ κ.ά.

Κατά τη διάρκεια της 2ης ημερίδας, ο πρόεδρος του ΕΟΤ Χαράλαμπος Καρίμαλης περιέγραψε τις δράσεις προβολής και προώθησης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που κάνει ο ΕΟΤ, ενώ δήλωσε ότι γίνεται συστηματική προσπάθεια από το υπουργείο Τουρισμού για την διευκόλυνση των διαδικασιών και των αδειοδοτήσεων που χρειάζονται για την τουριστική επιχειρηματική δραστηριότητα. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε στα οφέλη που δημιουργούνται από την δραστηριότητα του κλάδου στις τοπικές περιοχές, αναφέροντας και συγκεκριμένα παραδείγματα από μελέτη στην Ισπανία, όπου κάθε 100 θέσεις ελλιμενισμού δημιουργούν τουλάχιστον 4 θέσεις εργασίας στην άμεση περιοχή, ο δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης επεσήμανε τις «ναυτικές» ιδιαιτερότητες της Ύδρας προσθέτοντας ότι η Ύδρα από το φετινό καλοκαίρι θα παρέχει και ασύρματο Ιντερνέτ ενώ η εκπρόσωπους του δήμου Μήλου Λένα Λεκανίδη έκανε μία περιγραφική παρουσίαση των φυσικών και ναυτικών χαρακτηριστικών του νησιού, επισημαίνοντας τις μοναδικές βραχώδεις ακτές, τις κατακόμβες, τα ορυχεία, και άλλα πολιτιστικά ενδιαφέροντα, καθώς και τις διάφορες θαλάσσιες και χερσαίες δράσεις που μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης – λάτρης του γιώτινγκ.

*

-Το 1ο Φεστιβάλ Γιώτινγκ ολοκληρώνεται σήμερα στη Μαρίνα Αλίμου Αττικής. Το σημερινό ωράριο λειτουργίας είναι 16.00 – 20.00 με ελεύθερη είσοδο.

– Το 1ο Φεστιβάλ Γιώτινγκ διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος  και η εταιρία Mact Media Group.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα