Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη - Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης

Θεσσαλονίκη – Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης

Είδη πρώτης ανάγκης θα συγκεντρώνονται στη Θεσσαλονίκη, για τους πληγέντες από τη φονική πυρκαγιά στην Αττική.

Είδη πρώτης ανάγκης θα συγκεντρώνονται, αύριο, Τετάρτη 25, και μεθαύριο, Πέμπτη 26 Ιουλίου, στη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα στο Περίπτερο 16, της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, κατά τις ώρες 9.00 έως 13.00.

Είδη πρώτης ανάγκης και συγκεκριμένα, νερά και χυμοί σε ατομική συσκευασία, γάλα μακράς διάρκειας, κρουασάν, μπισκότα, μπάρες δημητριακών, φρυγανιές, κονσέρβες και μωρομάντηλα.

Η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη της για την ανείπωτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε στην Αττική και την αμέριστη συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς και σε όσους εξακολουθούν να δίνουν μάχη για τη ζωή τους.

Δράση του Επιμελητηριακού Κινήματος

Την ανάληψη δράσης του Επιμελητηριακού Κινήματος για το συντονισμό των ενεργειών υποστήριξης των πληγέντων της Δυτικής Αττικής προτείνει ο Μιχάλης Ζορπίδης, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής.
Ο κ. Ζορπίδης, ως Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και ως Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης προτείνει στην επιστολή του αυτή συγκεκριμένες δράσεις με στόχο την ανακούφιση των συνανθρώπων μας.

Οι δράσεις θα μπορούσαν να ήταν κάποιες από τις παρακάτω:

-Συγκέντρωση προσφορών χρημάτων αλλά και ανθρωπιστικής βοήθειας, υλικών και εξοπλισμού από Επιμελητήρια και επιχειρήσεις για την ανακούφιση των πληγέντων.

-Διεκδίκηση και απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για την αποκατάσταση ζημιών των επιχειρήσεων και αστικής υποδομής.

-Δωρεές για την αποκατάσταση έργων υποδομής στις πληγείσες περιοχές.

-Αποστολή ομάδων εθελοντών.

-Μίσθωση συνεργείων εργατών για την αποκατάσταση ζημιών σε επιχειρήσεις και κατοικίες, που θα βοηθήσουν τους κατοίκους αυτές τις πρώτες κρίσιμες μέρες να σταθούν στα πόδια τους.

-Εκπόνηση προγραμμάτων για την ενίσχυση των Δήμων

-Στήριξη των δήμων και ομάδων πολιτών για δημιουργία ομάδων εθελοντών πολιτικής προστασίας, μέσα από την διοργάνωση εκπαίδευσης και την προμήθεια εξοπλισμού.

Έκτακτη οικονομική βοήθεια

Έκτακτη οικονομική βοήθεια ύψους 20 εκατ. ευρώ, από εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές, ενέκρινε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, μετά από αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών.

*

-Ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας ενημερώνει ότι όλα τα δρομολόγια από και προς το λιμάνι της Ραφήνας εκτελούνται κανονικά. Η πρόσβαση στο λιμάνι γίνεται κανονικά.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα