Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΑποστάγματα φράουλας, finger food και μοναδικά κοκτέιλ

Αποστάγματα φράουλας, finger food και μοναδικά κοκτέιλ

Αποστάγματα από οργανικές φράουλες με αρώματα και κομψότητα, premium κοκτέιλ με βάση το απόσταγμα Strawbar αλλά και δημιουργικά finger food με εντυπωσιακή παρουσίαση από τον executive chef του Hyatt Regency Απόστολο Αλτάνη.

Κείμενο + φωτ.: Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Premium αποστάγματα φράουλας και ευφάνταστα κοκτέιλ συνοδευόμενα από δημιουργικά finger food είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στο πλαίσιο της παρουσίασης των νέων Strawbar Origin και Strawbar Platinum, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Hyatt Regency Thessaloniki.

Τα Strawbar είναι τα νέα αποστάγματα που παράγονται από ελληνικές φράουλες, οι οποίες συλλέγονται με το χέρι, διαλέγονται μία μία και διαχωρίζονται προσεχτικά. Επίσης για να διατηρήσουν οι καρποί τη φρεσκάδα και τους χυμούς τους, πλένονται μία μία με το χέρι. Για την απόσταξη πιέζονται απαλά, ώστε να δώσουν έναν ενιαίο πολτό, ο οποίος ζυμώνεται και στραγγίζεται πριν αποσταχθεί σε χάλκινους αποστακτήρες στήλης για να δημιουργηθεί το τελικό αποτέλεσμα, ένα καθαρό απόσταγμα με μοναδική προσωπικότητα.

Πίσω από το εγχείρημα του Strawbar βρίσκεται ο Δρ. Ιωάννης Παπασωτηρίου ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Red Dr.ing και όπως εξήγησε στο Debbiestravel.gr το PHI GROUP ιδρύθηκε το 2018 με στόχο να αποστάζει μοναδικά νέα ποτά από τοπικά φρούτα και να εισάγει τολμηρές, καθαρές γεύσεις στα μπαρ, τον κόσμο των spirits και των mixologists. Επισημάνθηκε δε πως οι παραγωγές είναι περιορισμένης ποσότητας και εξαρτώνται από την ποιότητα και την απόδοση των καλλιεργειών κάθε χρονιά.

O Δρ. Ιωάννης Παπασωτηρίου ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Red Dr.ing

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο κ. Παπασωτηρίου παρουσίασε το όραμα και τους στόχους που τον οδήγησαν στη δημιουργία των αποσταγμάτων. Εξήγησε ότι η Red Dr.ing, ως μέλος του Group τηςRGCC, ομίλου που ασχολείται με την έρευνα στο ιατρικό πεδίο, εφαρμόζει καινοτόμες μεθοδολογίες για την ανάπτυξη προϊόντων που καλύπτουν νέες ανάγκες των καταναλωτών. Στην περίπτωση των Strawbar η επένδυση αφορά στη φύτευση φράουλας σε εκτάσεις στη Φλώρινα και μεταποίησή της σε απόσταγμα, συμβάλλοντας συγχρόνως στην ανάπτυξη της περιοχής. 

Το μενού

Δυο διαφορετικά αποστάγματα, δυο διαφορετικά μενού με τα αντίστοιχα εδέσματα / προτάσεις συνοδείας των δύο αποσταγμάτων που επιμελήθηκε ο executive chef του Hyatt Regency Thessaloniki Απόστολος Αλτάνης.

Το πρώτο απόσταγμα φράουλας το STRAWBAR ORIGIN, με ιδιαίτερα αρωματικό χαρακτήρα και κομψό, εκλεπτυσμένο προφίλ. Η διπλή απόσταξη προσφέρει γενναιόδωρη έκφραση στο στόμα, απαλό αλκοόλ, λιπαρό σώμα και βελούδινο τελείωμα που ελευθερώνει νότες λουλουδιών.

Το ORIGIN 40%, μαλακό και καπνιστό με ισχυρά αρώματα από κομπόστα φράουλας, συνοδεύτηκε από ένα μενού το οποίο περιλάμβανε μπουκετάκι λαχανικών με φρέσκο κατσικίσιο τυρί και βαλσάμικο με μέλι, ψητό μανούρι με φράουλα, σουδάκι με σαλάτα κοτόπουλου και αρωματικά βότανα, τραγανό φύλλο με ριλέτ σολομού και φράουλα, ρολάκι σολομού με κρέμα φράουλας και μπισκότο παρμεζάνας.

Ένα εκπληκτικό πιάτο με τα finger foods να ισορροπούν πάνω σε βότσαλα, και όπως χαρακτηριστικά εξήγησε στο Debbiestravel.gr ο executive chef του Hyatt Regency Thessaloniki Απόστολος Αλτάνης, «δίνουμε την αίσθηση της θάλασσας».

Το δεύτερο απόσταγμα, το STRAWBAR PLATINUM παράγεται με τριπλή απόσταξη. Θερμό και λιπαρό με πολύπλοκο αρωματικό προφίλ, πικάντικες νότες και μακριά επίγευση φράουλας.

Το PLATINUM 45%, ένα κλασικό φρουτώδες abv με ζωηρή οξύτητα, jammy άρωμα και ζεστή γεύση πιπεριού, συνοδεύτηκε από ένα μενού το οποίο περιλάμβανε ινβολτίνι παντζαριού με κρέμα φέτας και φράουλες, τερίνα γαρίδας με κρέμα τυριού και φράουλας, ταρτάκι με λαβράκι καρπάτσιο και μαγιονέζα γουασάμπι, ταρτάκι με κρέμα μυζήθρας, μαρινάτο σολομό και παντζάρι και τραγανό μπισκότο αρωματικών με κρέμα τυριού, καπνιστό σολομό και χαβιάρι.

Αυτές οι γευστικές προτάσεις ισορροπούσαν πάνω σε φασόλια, τα οποία ο executive chef εμπνεύστηκε από την περιοχή της Φλώρινας, όπου καλλιεργούνται και οι φράουλες για τα αποστάγματα.  

Για το επιδόρπιο, το μενού είχε εκλεράκι με κρέμα βανίλιας και σοκολάτα, μους σοκολάτας με φράουλες, γλυφιτζούρι συκομαΐδας με απόσταγμα φράουλας και μπλε τυρί και σαραγλάκι με κουλί από φρούτα του δάσους.

Premium cocktails

Η πολύ όμορφη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την Cocktail Hour όπου ο Βρετανός mixologist Sam Cox ετοίμασε premium κοκτέιλ

όπως τα Crimson Blush (Strawbar Origin, Luxardo Maraschino, Campari), Strawberry Cosmo (Strawbar, χυμός lime, triple sec, χυμός cranberry, σιρόπι White peach), Boujee Fizz (Strawbar Platinum, Esprit de Gigues, Prosecco), Strawbar Frappe (Strawbar Platinum, γάλα, μαύρο ρούμι, κόκκοι καφέ, ζάχαρη άχνη), Fresco (Strawbar, φρέσκος χυμός πορτοκάλι, Prosecco) κ.ά.

Η εκδήλωση έκλεισε με την αναγγελία διαγωνισμού STRAWBAR Cocktail Creations σε συνεργασία με τον κύριο Παρασκευούδη και το The Bar Institute.

Ευχαριστούμε τη Μαρία Νέτσικα και την εταιρία Wine Plus για την πρόσκληση.

Η Μαρία Νέτσικα (αριστερά) με την υπογράφουσα

*

-Η εκδήλωση για την παρουσίαση των αποσταγμάτων φράουλας STRAWBAR πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Hyatt Regency Thessaloniki.

Ο executive chef του Hyatt Regency Thessaloniki Απόστολος Αλτάνης με την υπογράφουσα
Ο υπεύθυνος των μπαρ του Hyatt Regency Thessaloniki Σάκης Ντάνης με την υπογράφουσα

-Συντονίστρια της παρουσίασης ήταν η χημικός, οινολόγος και δημοσιογράφος οίνου Μαρία Νέτσικα, η οποία καθοδήγησε τη γευστική δοκιμή των δύο αποσταγμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα