Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗπειρωτική ΕλλάδαΑττικήΤα ΒορΟινά πηγαίνουν Αθήνα

Τα ΒορΟινά πηγαίνουν Αθήνα

Με τη συμμετοχή 23 οινοποιείων, με ποικίλες ετικέτες κρασιών και αποσταγμάτων, πραγματοποιείται η εκδήλωση γευσιγνωσίας «ΒορΟινά», στην πρωτεύουσα.

Τα ΒορΟινά, η εκδήλωση γευσιγνωσίας της Ένωσης οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», πραγματοποιούνται, απόψε, Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, στην Αθήνα, για την καθιερωμένη ετήσια συνάντηση με τους οινόφιλους.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν 23 οινοποιεία, τα οποία μέσα από τις ετικέτες των κρασιών και αποσταγμάτων τους αναδεικνύουν τον πλούτο, την πολυπλοκότητα και την εξαιρετική ποιότητα του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν την ευρεία γκάμα κρασιών, από τα φρέσκα λευκά και ροζέ της νέας σοδειάς του 2017 έως επιλεγμένα παλαιωμένα και πειραματικά των οινοπαραγωγών που συμμετέχουν. Μεταξύ αυτών, αφρώδεις και ημιαφρώδεις οίνους, γλυκείς και αποστάγματα, απλά και παλαιωμένα.

Στο Hilton Athens η αυριανή εκδήλωση τα ΒορΟινά

Παράλληλες εκδηλώσεις

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις όπως «MW Masterclass:   First Vintages – Οι πρώτες χρονιές αποκαλύπτονται» με τον Γιάννη Καρακάση (ώρα 16.30 – 18.00, ξενοδοχείο Athens Hilton, αίθουσα «Θάλεια 3» καθώς και παρουσίαση του βιβλίου της Σταυρούλας Κουράκου με τίτλο «Το Ξινόμαυρο. Η οινάμπελος της Κεντροδυτικής Μακεδονίας» (ώρα 18.00 – 19.00, ξενοδοχείο Athens Hilton, αίθουσα «Θάλεια 4»).

*

-Τα ΒορΟινά θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο Hilton Athens, στην αίθουσα «Esperides». Οι ώρες λειτουργίας είναι 12.00 – 15.00 για επαγγελματίες (είσοδος: Δωρεάν αυστηρά με επαγγελματική κάρτα. Με προεγγραφή στο www.voroina.gr) και 15.00 – 20.00 για το οινόφιλο κοινό (είσοδος: 8 ευρώ. Με προεγγραφή στο www.voroina.gr : 5 ευρώ).

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα