Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήUncategorizedΕυκαιρία για επίσκεψη σε οινοποιεία!

Ευκαιρία για επίσκεψη σε οινοποιεία!

Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, και ευκαιρία για επισκέψεις σε οινοποιεία στη Βόρεια Ελλάδα, μέλη της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος».

ΝΤ. Χ. (hiotopoulou@gmail.com)

Tη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου γιορτάζεται η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού, η οποία πραγματοποιείται με την πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων Κρασιού (RECEVIN), σε εκατοντάδες οινοποιεία και τουριστικά δίκτυα της Ευρώπης.

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού, το οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» συμμετέχει για πέμπτη συνεχή χρονιά, καθιερώνοντας τον εορτασμό της συγκεκριμένης ημέρας στην Ελλάδα και προσελκύοντας πάνω από 5.000 επισκέπτες στα οινοποιεία του.

Κυριακή 12 Νοεμβρίου

Έτσι, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, 20 οινοποιεία του δικτύου «Δρόμοι του Κρασιού Βορείου Ελλάδος» θα είναι επισκέψιμα, και μεταξύ άλλων, θα έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε τους δημιουργούς των αγαπημένων σας κρασιών στους χώρους παραγωγής τους.

Επιπλέον, θα ξεναγηθείτε και θα δοκιμάσετε νέες και παλαιότερες σοδειές καθώς και τα φρέσκα του τρύγου 2017.

*

-Τα οινοποιεία των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» επισκέπτονται ετησίως περισσότεροι από 100.000 φίλοι του κρασιού.

-Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού πραγματοποιείται και εορτάζεται από το 2009, τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή οινοποιείων που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων του Κρασιού (RECEVIN) ή σε οινοτουριστικά δίκτυα.

-Σχετικά με τα επισκέψιμα οινοποιεία της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» και τις παράλληλες δράσεις που θα λαμβάνουν χώρα στα οινοποιεία, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες www.winesofnorthgreece.gr, www.wineroads.gr.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα