Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΝησιωτική ΕλλάδαΣε ποια νησιά θα σαλπάρουν για το Πάσχα;

Σε ποια νησιά θα σαλπάρουν για το Πάσχα;

Ικανοποιητικά κινούνται οι ακτοπλοϊκές κρατήσεις για τις ημέρες του Πάσχα. Δημοφιλέστεροι προορισμοί, η Κρήτη και οι Κυκλάδες!

ΝΤ.Χ. (hiotopoulou@gmail.com)

Τα Χανιά στην Κρήτη αποτελούν πρώτη επιλογή στις προτιμήσεις των Ελλήνων ταξιδιωτών για τις ημέρες του Πάσχα.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που συλλέχθηκαν από την εταιρία travelplanet24 και αφορά κρατήσεις ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για την πασχαλινή περίοδο (4 – 10 Απριλίου), μετά τα Χανιά, ακολουθούν η Σαντορίνη, η Ρόδος, η Τήνος και η Νάξος.

Χανιά, Σαντορίνη, Ρόδος, Τήνος , Νάξος είναι δημοφιλείς προορισμοί για το Πάσχα, ακτοπλοϊκώς (φωτ. Ντ.Χ.)

Τιμές εισιτηρίων

Με το ακτοπλοϊκό εισιτήριο να αγγίζει κατά μέσο όρο τα 34,5 ευρώ /άτομο , η μέση τιμή ανά κράτηση διαμορφώθηκε στα 209 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 4 μέλη μιας οικογένειας. Το ποσοστό των ενηλίκων έφτασε το 85% και τα παιδιά μόλις ένα 15%.

Τέλος, το 42,8% των ταξιδιωτών προτίμησε να παραλάβει τα εισιτήριά του από το λιμάνι, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η αναλογία εκείνων που επέλεξαν να ταξιδέψουν με το όχημά τους σε σχέση με τους εκείνους που θα ταξιδέψουν χωρίς αυτό ήταν 50%-50%.

*

-Η εταιρία travelplanet24 δημιουργήθηκε το 2005 από δυο νέους επιχειρηματίες. Μετονομάστηκε σε Tripsta S.A. και πρόκειται για το μεγαλύτερο και πιο αναγνωρισμένο ηλεκτρονικό πρακτορείο ταξιδιών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

-Τα brands tripsta, airtickets, travelplanet24 είναι στην προτίμηση περισσότερων από 2 εκατ. πιστών επιβατών σε πάνω από 40 παγκόσμιες αγορές.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα