Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΝησιωτική ΕλλάδαΟδοιπορικό στα νησιά των Ηφαιστείων: Από τη Λέσβο στη Σαντορίνη

Οδοιπορικό στα νησιά των Ηφαιστείων: Από τη Λέσβο στη Σαντορίνη

Καλντέρες, ηφαίστεια, οικισμοί, οινοποιεία, προϊόντα, αμπελώνες, στιγμιότυπα από τη ζωή στα νησιά Λέσβος και Σαντορίνη.

Μια ώρα με μουσική, τραγούδια, ποιητικά κείμενα και πολλές φωτογραφίες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι συμμετέχοντες της εκδήλωσης, σε ένα οδοιπορικό στα πιο όμορφα ηφαιστειογενή νησιά μας και τους γεωλογικούς θησαυρούς που δημιούργησε η ηφαιστειότητα από τα βάθη του γεωλογικού χρόνου ως σήμερα.

«Από τη Λέσβο στη Σαντορίνη – Ένα Οδοιπορικό στα νησιά των ηφαιστείων» είναι ο τίτλος από το «Ηχόραμα» του φωτογράφου Δημήτρη Ταλιάνη που θα παρουσιαστεί το Σάββατο 4 Αυγούστου 2018, στις 20:00, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι.

600 φωτογραφίες

Μέσα από τις 600 και πλέον φωτογραφίες του Δημήτρη Ταλιάνη, και σε μουσική Ηλία Ανδριόπουλου, το κοινό θα ανακαλύψει κρυμμένες ομορφιές, που δημιουργούν ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό από εικόνες, ενώνοντας τοπία και μνημεία των κρυμμένων ηφαιστειακών σχηματισμών της Λέσβου και της Σαντορίνης και θα ταξιδέψει σε γνωστούς και άγνωστους ηφαιστειακούς τόπους.

Οι ηθοποιοί Γρηγόρης Βαλτινός και Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος ακούγονται σε κείμενα του Πάνου Θεοδωρίδη (με αγγλικούς υποτίτλους). Το Ηχόραμα πλαισιώνει με την κιθάρα του ο Γιώργος Αθανασακόπουλος και ερμηνεύει η Δέσποινα Κρίμπα.

Την εκδήλωση προλογίζει ο καθηγητής Νίκος Ζούρος, διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

*

-«Από τη Λέσβο στη Σαντορίνη – Ένα Οδοιπορικό στα νησιά των ηφαιστείων» είναι ο τίτλος από το «Ηχόραμα» του φωτογράφου Δημήτρη Ταλιάνη που θα παρουσιαστεί το Σάββατο 4 Αυγούστου 2018, στις 20:00, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι.

-Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο τηλέφωνο 2253054434, Ε-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα