Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΝησιωτική ΕλλάδαΟία Σαντορίνης – Πόσο μαγική;

Οία Σαντορίνης – Πόσο μαγική;

«Here, sunset?» μας ρωτάει ο κύριος που κάθεται δίπλα μας στο λεωφορείο – από τον Παναμά άρτι αφιχθείς στο νησί- και που μόλις έχουμε φτάσει σ’ ένα από τα διασημότερα σημεία για τη δύση του ηλίου και όχι μόνο΄ την Οία της Σαντορίνης!

ΚΕΙΜΕΝΟ + ΦΩΤ.: DEBBIESTRAVEL.GR

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017, η ώρα 5 το απόγευμα, στο σταθμό των λεωφορείων στα Φηρά Σαντορίνης. Ουρά για την επιβίβαση στο λεωφορείο, με προορισμό την Οία!

Είναι η ώρα τέτοια, βλέπετε, που όλοι κατευθύνονται προς τα εκεί, για το διάσημο ηλιοβασίλεμα της Οίας!

«Ημεροβίγλι, Φηροστεφάνι» φωνάζει ο εισπράκτορας, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται, τη δεδομένη στιγμή να κατέβει εκεί. Αντιθέτως, όλο και περισσότεροι επιβιβάζονται, και το λεωφορείο είναι γεμάτο, καθιστοί και όρθιοι.

«Tickets, 1,80 euro» φωνάζει ο εισπράκτορας. «Χαμός» του λέμε, «μπα, μας απαντάει, εντάξει, για Οκτώβριο, έχει αρκετό κόσμο, αλλά είναι μπατίρηδες» προσθέτει.

Λεωφορεία κάθε μισή ώρα, αυτήν την εποχή, το καλοκαίρι, κάθε τέταρτο.

Άφιξη, Οία!

5.30 το απόγευμα, να’ μαστε και μεις, μαζί με τόσους τουρίστες, απ’ όλον τον κόσμο, για να περπατήσουμε τα στενά της Οίας, και να βρούμε κάποιο σημείο να σταθούμε και να δούμε το ηλιοβασίλεμα.

Να δούμε -και το τονίζω- να δούμε, γιατί, πιστέψτε μας, αν και Οκτώβριος, είναι τόσος ο κόσμος, που, ναι μεν, κάπου θα σταθείς, κάπου θα βρεις και συ, ένα τόσο δα σημείο, με θέα, ο συνωστισμός ωστόσο, οι φωνές, οι φωτογραφίες και τα κοντάρια για τις selfie, πραγματικά, σε αποσυντονίζουν και περισσότερο εκνευρισμό σου προκαλούν παρά απόλαυση…!

Υπόσκαφα, καπετανόσπιτα και θέα μοναδική!

Η θέα για το ηλιοβασίλεμα από κάθε σημείο της Οίας, το γύρω σκηνικό με τα υπόσκαφα, τα καπετανόσπιτα, τις λευκές εκκλησίες με τους μπλε τρούλους, με το καστέλι του Αγίου Νικολάου ή Πανωμερέα, με την επιβλητική καλντέρα, είναι, αυτό που έχει κάνει την Οία πασίγνωστη σ’ όλη τη γη, από άκρη σε άκρη.

Σκαρφαλωμένη πάνω σε ηφαιστειακά βράχια, η Οία, ήταν ο πρώτος οικισμός που χαρακτηρίστηκε διατηρητέος.

Όλα τα δρομάκια οδηγούν… ηλιοβασίλεμα!

Από την αφετηρία των λεωφορείων, ο δρόμος αριστερά οδηγεί προς την πλατεία με την εκκλησία της Παναγίας Ακάθιστου Ύμνου.

Δεξιά ξεκινάει ο κεντρικός δρόμος Νομικού, που απ’ όπου κι αν στρίψεις στα αριστερά σου έχεις θέα unique, έχεις θέα μοναδική!!

Κι αν τα καταφέρεις να απομονώσεις τις ορδές των Κινέζων και γενικότερα των Ασιατών, τις τελετές με τις Κινέζες ντυμένες νύφες και τους παντοτινούς όρκους αγάπης, τα άπειρα κλικ κτλ. κτλ.,

τότε, ναι, η Οία μπορεί να γίνει μαγική…!

*

-Η Οία βρίσκεται βορειοδυτικά της Σαντορίνης και απέχει 11 χλμ. από τα Φηρά, τη Χώρα του νησιού.

-Στον οικισμό των 2.500 περίπου κατοίκων, λειτουργούν πολυτελή καταλύματα με την απίστευτη θέα, πολυτελή εστιατόρια και κάθε είδους τουριστική, και όχι μόνο, επιχείρηση.

-Και με το που βυθιστεί ο κόκκινος δίσκος στη θάλασσα, όλοι παίρνουν το δρόμο του γυρισμού! Άλλοι κατευθύνονται για φαγητό, άλλοι για ποτό, για βόλτα, για χάζι, για ψώνια και άλλοι, στην ουρά, και πάλι, για το λεωφορείο, και επιστροφή στα Φηρά. 21.30 το τελευταίο λεωφορείο, αυτήν την εποχή!

-Σ’ έναν τόσο δημοφιλή προορισμό παγκοσμίως, αναπόφευκτα, και οι τιμές θα είναι στα ύψη. Ενδεικτικά, σε τιμοκαταλόγους που είδαμε, καφές 4 – 5 ευρώ, μπύρες 5 – 6 ευρώ, ποτήρι κρασί 7 ευρώ, κοκτέιλ 15 ευρώ, χωριάτικη σαλάτα 12 ευρώ, σαντορινιά σαλάτα 14,50 ευρώ, μουσακάς 15 – 17 ευρώ,  γιουβέτσι θαλασσινών 26 ευρώ, ριζότο μανιταριών 24 ευρώ κ.τ.λ. Με τη μοναδική βεβαίως θέα…!!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα