Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝησιωτική ΕλλάδαΚυκλάδεςΕλεύθερη Κατάδυση Authentic Big Blue 2017

Ελεύθερη Κατάδυση Authentic Big Blue 2017

Η αγάπη τους για τις καταδύσεις και το πάθος τους να ξεπεράσουν τα ανθρώπινα όρια έγινε η «ιστορία που έγραψε ιστορία» στο άθλημα της ελεύθερης κατάδυσης.

Θέα από το μοναστήρι της Παναγίας Χοζοβιώτισσας (φωτ.: Ντέπυ Χιωτοπούλου)

Αναφερόμαστε στους θρύλους της ελεύθερης κατάδυσης, Jacques Mayol και Enzo Maiorca οι οποίοι ενέπνευσαν τον Luc Besson να γυρίσει την ταινία «Απέραντο Γαλάζιο» (1988) στα νερά της Αμοργού.

Περίπου 30 χρόνια μετά, στην παραλία της Αγίας Άννας, όπου έγιναν και τα γυρίσματα της ταινίας, κάτω από το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας, θα διεξαχθεί το 1ο διεθνές τουρνουά ελεύθερης κατάδυσης «Authentic Big Blue», με τη συμμετοχή των καλύτερων Ελλήνων και ξένων δυτών.

Authentic Big Blue

Συγκεκριμένα, από τις 18 έως τις 24 Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθεί το 1ο διεθνές τουρνουά ελεύθερης κατάδυσης «Authentic Big Blue».

Η οργανωτική επιτροπή του Authentic Big Blue θα απονείμει στον αθλητή και την αθλήτρια που θα συγκεντρώσουν συνολικά  (overall) την υψηλότερη βαθμολογία και στα τρία αγωνίσματα δύο ειδικά φιλοτεχνημένα βραβεία με το ονόματα των «Jacques Mayol» και «Enzo Maiorca», τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τη μνήμη των δύο θρύλων της ελεύθερης κατάδυσης.

*

-Ο Jacques Mayol τον οποίο αποκαλούσαν «άνθρωπο-δελφίνι», έγινε ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να κατέβει με μία ανάσα 100 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας (1976).

-Ο Enzo Maiorca, ήταν ο πρώτος δύτης που έφτασε τα 50 μέτρα βάθος (1961), ενώ σε ηλικία 57 ετών σημείωσε την καλύτερη του επίδοση με βουτιά στα 101 μέτρα (1988).

-Το Authentic Big Blue 2017 θα είναι επιπλέον αφιερωμένο στη μνήμη του Αμοργιανού Θοδωρή Σπανού που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Απέραντο Γαλάζιο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα