Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝησιωτική ΕλλάδαΔωδεκάνησαΌλοι αγκάλιασαν το Patmos Revelation!

Όλοι αγκάλιασαν το Patmos Revelation!

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διοργάνωση αθλητικού τουρισμού Patmos Revelation, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Πάτμο 30 Ιουνίου – 2 Ιουλίου 2017.

ΝΤ. Χ. (hiotopoulou@gmail.com)

Patmos Revelation Swimming 1_by Elias Lefas Photo Elias Lefas

Πάνω από 200 αθλητές επαγγελματίες και ερασιτέχνες, μικροί και μεγάλοι από 9 χώρες (Αγγλία, Αυστραλία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ιταλία, Σερβία, Τουρκία και Ελλάδα) επισκέφθηκαν την Πάτμο για να ζήσουν το Patmos Revelation που πραγματοποιήθηκε για 1η φορά στο ιερό νησί των Δωδεκανήσων, την Πάτμο.

Το πρόγραμμα του Patmos Revelation ξεκίνησε την Παρασκευή 30 Ιουνίου με τη δράση του Kids’ Athletics υπό τις οδηγίες του Ολυμπιονίκη και παγκόσμιου πρωταθλητή, Περικλή Ιακωβάκη, στο γήπεδο ποδοσφαίρου Πάτμου, παρουσία παιδιών, τα οποία αθλήθηκαν μαθαίνοντας ταυτόχρονα πολλά μυστικά του στίβου.

Patmos Revelation Running 4-Michalis Chatziioannou_by Mike Tsolis Photo Mike Tsolis

Κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης

Η δεύτερη μέρα των αγώνων ήταν το Σάββατο 1 Ιουλίου, η οποία αφορούσε την κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, που πραγματοποιήθηκε στον κόλπο του Γροίκου (απόσταση 1 μιλίου/1,6χλμ).

Η κολυμβητική διαδρομή σχεδιάστηκε από τον Ομοσπονδιακό τεχνικό κολύμβησης, Νίκο Γέμελο, ενώ την ασφάλεια των αθλητών είχε αναλάβει η Ναυαγοσωστική Σχολή Κατερίνης Lifeguard Patrol.

Να σημειωθεί, ότι ο αγώνας κολύμβησης πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας με τη συμμετοχή της Εθνικής ομάδας με επικεφαλής τον πρωταθλητή Ευρώπης στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης Αντώνη Φωκαΐδη.

Patmos Revelation Swimming 2_by Elias Lefas Photo Elias Lefas

Αγώνες τρεξίματος

Η τρίτη μέρα των αγώνων ήταν η Κυριακή 2 Ιουλίου, στην οποία διεξήχθησαν οι αγώνες τρεξίματος 15 χλμ., 5 χλμ. και 1 χλμ. (για παιδιά) που είχαν αφετηρία τη Σκάλα.

Όλες τις διαδρομές επιμελήθηκε και σχεδίασε ο κορυφαίος στο είδος του διευθυντής της All About Running, Νίκος Πολιάς.

Η διαδρομή των 15χλμ. χαρακτηρίστηκε με βαθμό δυσκολίας Μαραθωνίου, λόγω του ανηφορικού δρόμου, από ειδικούς αλλά και από έμπειρους δρομείς που έλαβαν μέρος.

Νικητής του αγώνα των 15 χλμ. ήταν ο Μιχάλης Χατζηιωάννου, με χρόνο 01:01:34 που είχε κερδίσει και τον μαραθώνιο της Ρόδου.

Στο ακόλουθο link μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα από τις διαδρομές των 15 χλμ. και 5 χλμ.: http://www.myrace.gr/event/135/results.html

Patmos Revelation Running 3-Youlika Skafida_by Elias Lefas Photo Elias Lefas

*

-Ο Δήμος Πάτμου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η εταιρεία Active Media συνεργάστηκαν άψογα με εξαιρετικό αποτέλεσμα, το οποίο φάνηκε από τις συμμετοχές, αλλά και από τα θετικά σχόλια συμμετεχόντων και κατοίκων του νησιού.

-Συμμετέχοντες αθλητές και συνοδοί ταξίδεψαν στο «ιερό» νησί των Δωδεκανήσων, με την ασφάλεια και την άνεση της κορυφαίας ελληνικής εταιρείας της επιβατηγού ναυτιλίας Blue Star Ferries, η οποία εξυπηρέτησε το κοινό με επιπλέον δρομολόγια και εκπτώσεις.

-Η εταιρεία «Βίκος» υποστήριξε ως χορηγός τις παιδικές δραστηριότητες του Patmos Revelation και ξεδίψασε συμμετέχοντες και κοινό με το φυσικό μεταλλικό νερό «Βίκος».

-Επίσημος υποστηρικτής της διοργάνωσης ήταν το ξενοδοχείο 5 αστέρων Patmos Aktis Suites & Spa, του ομίλου «Divine Hotels».

-Αναμνηστικά δώρα προσφέρθηκαν από τον Αρχιμανδρίτη πατέρα Βαρθολομαίο προς τον Ομοσπονδιακό τεχνικό κολύμβησης, Νίκο Γέμελο, από το δήμαρχο Πάτμου Γρηγόρη Στόικο προς τον παγκόσμιο πρωταθλητή Περικλή Ιακωβάκη και από τον υπεύθυνο Τουρισμού & Αθλητισμού του δήμου Πάτμου Γιάννη Σκεμπέ προς τον πρωταθλητή Ευρώπης κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης Αντώνη Φωκαΐδη.

-Επίσης, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος στήριξε τη διοργάνωση του Patmos Revelation προσφέροντας προϊόντα της σε συμμετέχοντες και εθελοντές.

-Παράλληλα, η ακτοπλοϊκή εταιρεία Dodekanisos Seaways βρέθηκε στο πλευρό της διοργάνωσης. Με δρομολόγια από και προς Λέρο, Κάλυμνο και Σάμο η εταιρεία ενίσχυσε την τουριστική κίνηση του νησιού με ειδικές εκπτώσεις.

-Το Patmos Revelation έλαβε την υποστήριξη της Sixt rent a car, η οποία κάλυψε με το στόλο της, τις ανάγκες της διοργάνωσης σε ενοικιάσεις αυτοκινήτων, για αθλητές και επισκέπτες, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της, τα οχήματα κινήθηκαν με την εξαιρετική ποιότητα των καυσίμων της ΕΛΙΝ.

-Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Patmos Revelation Running 2_by Elias Lefas PhotoElias Lefas

-Χορηγός επικοινωνίας στο 1ο Patmos Revelation ήταν και το DEBBIESTRAVEL.GR.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα