Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΝησιωτική ΕλλάδαΑγιάσος Λέσβου - Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας

Αγιάσος Λέσβου – Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας

Το «3rd Lesvos Enduro MTB» διοργανώνεται στη γραφική Αγιάσο της Λέσβου, δίνοντας την ευκαιρία για ανάδειξη της περιοχής και του καστανιώνα της!

Το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Απριλίου 2018, το Αναγνωστήριο Αγιάσου διοργανώνει τον Αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας «3rd Lesvos Enduro MTB», με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 100 αθλητών.

Στόχος του αγώνα είναι η καλλιέργεια και προώθηση του ορεινού αθλητισμού στο νησί, η ανάδειξη των σπάνιων φυσικών πλεονεκτημάτων της περιοχής της Αγιάσου, η τόνωση της τοπικής αγοράς καθώς και η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Το Σάββατο 14 Απριλίου θα γίνει ο αγώνας κατάταξης και την Κυριακή ο κύριος αγώνας. Οι συμμετέχοντες, οι οποίοι είναι περισσότεροι από 100, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν κάποιες από τις ομορφότερες περιοχές του αγιασώτικου καστανιώνα, διατρέχοντας τέσσερις ειδικές διαδρομές του αγώνα.

Περισσότεροι από 100 ποδηλάτες θα συμμετέχουν στον 3ο αγώνα ορεινής ποδηλασίας στην Αγιάσο της Λέσβου

Οι διαδρομές του αγώνα

-SPIDER (ΑΡΑΧΝΗ) που έχει μήκος 1.900 μ. (κίτρινη γραμμή στο χάρτη με την ονομασία S.S3). Ξεκινά λίγο πριν τον Άγιο Φανούριο (υψόμετρο 860 μ.), κατεβαίνει βουνοπλαγιά και καταλήγει στο ποταμάκι της περιοχής Παγωνιά (υψόμετρο 610 μ).

-NUTS (ΚΑΡΥΔΙΑ) με μήκος 2.100 μ. (κόκκινη γραμμή στο χάρτη με την ονομασία S.S4). Ξεκινά σχεδόν από τη συμβολή του αγροτικού δρόμου Στάνη Αντώνη Λάσκαρη – Πόταμα με τον αγροτικό δρόμο προς το Βάλανο (υψόμετρο 670 μ.) και κατηφορίζει μέχρι τη ρεματιά του Βάλανου τερματίζοντας στο ποταμάκι κοντά στις υδατοπηγές του Δήμου (υψόμετρο 530 μ.). Από κει οι αθλητές ακολουθώντας τον υφιστάμενο αγροτικό δρόμο θα κατευθυνθούν στην περιοχή Πόλες (Άγιο Σπυρίδωνα) και στη συνέχεια στην Αγιάσο, απ’ όπου με τα ποδήλατά τους θα μεταφερθούν εκ νέου στον Άγιο Φανούριο, για να τρέξουν τις άλλες δυο ειδικές διαδρομές, που είναι:

-Η WATER-PIT (ΝΕΡΟΛΑΚΟΣ) με μήκος 2.400 μ. (μπλε γραμμή στο χάρτη με την ονομασία S.S1). Ξεκινά λίγο πιο κάτω από τον Άγιο Φανούριο (υψόμετρο 850 μ.), κατεβαίνει τη βουνοπλαγιά έχοντας αριστερά τς Ουξιάς του Ράχτου, συναντά το ποταμάκι και ακολουθώντας πότε τη μια πότε την άλλη όχθη του καταλήγει στα Πόταμα, στο κτήμα τέως Τζηρίδη (υψόμετρο 570 μ.).

-Η PARADISE (ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ) που έχει μήκος 1.950 μ. (μοβ γραμμή στο χάρτη με την ονομασία S.S2). Ξεκινά από το κτήμα Στρατή Ηλιογραμμένου (υψόμετρο 640 μ.), κινείται δεξιά από την πατουμένη της Πατσαβούρας, σε κάποιο σημείο την τέμνει και την ακολουθεί και μετά περνά στα αριστερά της, συναντά το μονοπάτι που έρχεται από την περιοχή Πόλες και κινούμενη εκατέρωθεν του καταλήγει στο Φολίδι (υψόμετρο 430 μ.), σημείο τερματισμού του αγώνα. Από κει οι ποδηλάτες θα διασχίζουν τον Κήπο της Παναγίας (κατεβαίνοντας τα κλιμακοστάσιά του) και θα βρεθούν στην Πλατεία Δημαρχείου, όπου θα γίνουν οι απονομές.

Το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Απριλίου, ο 3ος αγώνας ορεινής ποδηλασίας στην Αγιάσο της Λέσβου

*

-Πάνω από εκατό αθλητές θα συμμετέχουν στο «3rd Lesvos Enduro MTB», που θα πραγματοποιηθεί 14 και 15 Απριλίου στην Αγίασο Λέσβου. Οι περισσότεροι θα έρθουν από άλλες περιοχές της Ελλάδας και κάποιοι από το εξωτερικό! Αξιοσημείωτο είναι, ότι ήδη έχουν πληρότητα όλες οι ξενοδοχειακές υποδομές της Αγιάσου και της Καρύνης.

– Ο «3rd Lesvos Enduro MTB» διοργανώνει το Αναγνωστήριο Αγιάσου με την τεχνική υποστήριξη της Lesvos Ride, την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και τη συνεργασία του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου. Συμμετέχουν επίσης οι Γιατροί του Κόσμου, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Παράρτημα Λέσβου) και εθελοντές.

-Η Αγιάσος βρίσκεται νοτιοανατολικά της Λέσβου, σε απόσταση 24 χλμ. από τη Μυτιλήνη. Αποτελεί ένα από τα ομορφότερα χωριά του νησιού σκαρφαλωμένο στις ανατολικές πλαγιές του Ολύμπου, σε υψόμετρο 450 μ.

-Η Αγιάσος, μεταξύ άλλων, ξεχωρίζει για τα κεραμικά της, τα πήλινα κανάτια, τα χειροποίητα κεντήματα, τα ξυλόγλυπτα, τα τυροκομικά, τα αρωματικά βότανα κ.ά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα