Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΝησιωτική ΕλλάδαΣτο Απολιθωμένο Δάσος Σιγρίου

Στο Απολιθωμένο Δάσος Σιγρίου

Είστε στη Λέσβο; Τότε, δεν έχετε, παρά να επισκεφτείτε και το Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου!

Φωτ. Ντέπυ Χιωτοπούλου

Εκεί, όπου, μεταξύ άλλων, θα θαυμάσετε πλήθος απολιθωμένων κορμών και εντυπωσιακά ριζικά συστήματα δένδρων στη φυσική τους θέση και με άριστη διατήρηση των χαρακτηριστικών τους. Θα σας αποκαλύψουν τη συναρπαστική ιστορία του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου!

Στο Πάρκο Σιγρίου έχουν έρθει στο φως από τις ανασκαφές του Μουσείου 18 απολιθωματοφόρες θέσεις με 30 απολιθωμένους κορμούς κωνοφόρων και αγγειόσπερμων δέντρων και ριζικά συστήματα μεγάλης επιστημονικής αξίας.

Τα πιο σημαντικά ευρήματα στο χώρο του είναι οι ρίζες των απολιθωμένων δέντρων που διατηρούνται σε πλήρη ανάπτυξη αποδεικνύοντας ότι τα δένδρα απολιθώθηκαν στην φυσική τους θέση.

Μουσείο και Πάρκο

Το Πάρκο Σιγρίου, έκτασης 30 στρεμμάτων, βρίσκεται δίπλα από τις εγκαταστάσεις του Μουσείου στον οικισμό του Σιγρίου και για τη διευκόλυνση σας έχουν χαραχθεί ειδικές περιπατητικές διαδρομές, θέσεις θέας και ξύλινα κιόσκια ανάπαυσης.

Παράλληλα, ειδικός οδηγός περιήγησης σας παρέχει όλες τις πληροφορίες για τα μοναδικά ευρήματα του Πάρκου.

Σ’ ότι αφορά το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενημέρωση και εξυπηρέτηση των επισκεπτών του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ενημέρωσης και ερμηνείας του μνημείου και του τρόπου δημιουργίας του.

*

– Το Σίγρι απέχει 92 χλμ. από την πρωτεύουσα της Λέσβου, τη Μυτιλήνη.

– Το ωράριο λειτουργίας του Πάρκου Σιγρίου είναι καθημερινά από τις 9.30 το πρωί έως τις 17.30.

-Για περισσότερες πληροφορίες, απευθύνεστε στα τηλέφωνα 22530 54434 και 22510 47033 καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα