Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκη«Ο Δήμος ‘ανοίγει’ την πόρτα…»

«Ο Δήμος ‘ανοίγει’ την πόρτα…»

«…τη δουλειά θα την κάνετε εσείς, οι επαγγελματίες, αρπάξτε την ευκαιρία και δημιουργήστε νέες συνεργασίες» είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, στους παρευρισκόμενους, στο πλαίσιο της σημερινής παρουσίασης της «Διπλωματίας Πόλεων».

Της ΝΤΈΠΥΣ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Ξεκίνησε το 2013, και συγκεκριμένα στις 10 Δεκεμβρίου, με την πρώτη πιλοτική επίσκεψη στα Σκόπια, εκεί όπου η συγκεκριμένη αποστολή παρουσίασε την πόλη, και ακολούθησαν επαγγελματικές συναντήσεις Β2Β.

Αναφερόμαστε στη «Διπλωματία Πόλεων», ένα πρόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης, το οποίο στη σημερινή του ανασκόπηση, τόσο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, όσο και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Σπύρος Πέγκας, επισήμανε την ανάγκη ενός νέου κύκλου.

«Η ‘Διπλωματία Πόλεων’ έκανε τον κύκλο της’ πρέπει να ανοίξουμε νέο κύκλο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης, στη σημερινή παρουσίαση, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, παρουσία φορέων της πόλεως και επαγγελματιών του τουρισμού.

«Πουλάμε την εικόνα της πόλης’ αυτή είναι η Διπλωματία Πόλεων» είπε ο δήμαρχος δίνοντας το λόγο στον αντιδήμαρχο Τουρισμού Σπύρο Πέγκα.

«Η ‘Διπλωματία Πόλεων’ έχει φτάσει σε ένα σημείο ωρίμανσης» είπε από την πλευρά του ο κ. Πέγκας λέγοντας ότι τώρα βγαίνουν στη Δυτική Ευρώπη ενώ σκοπεύουν να πάνε και πιο μακριά.

«Έχουμε ακουστεί, και σύντομα θα σας ανακοινώσουμε τη στρατηγική μας σε συνεργασία με αερομεταφορέα της χώρας μας» επισήμανε ο κ. Πέγκας.

IMG_20160630_145301

Βαλκάνια, Δυτική Ευρώπη και Ρωσία

«Η ‘Διπλωματία Πόλεων’ είναι μια κουκίδα της Θεσσαλονίκης στον τουριστικό χάρτη» είπε με τη σειρά της η Ιωάννα Μυταυτσή, από το Τμήμα Τουρισμού δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία ‘τρέχει’ το συγκεκριμένο πρόγραμμα από την έναρξή του, το 2013, που δημιουργήθηκε το τμήμα Τουρισμού του δήμου.

Ξεκίνησαν με τα Βαλκάνια, όπου η Θεσσαλονίκη, όπως είπε η κα. Μυταυτσή, ήταν τότε, σχεδόν αποκλεισμένη αεροπορικά, συνέχισαν με την Τουρκία, το Ισραήλ, τη Ρωσία.

Το 2016, και συγκεκριμένα 2-5 Μαρτίου, πήγαν Μιλάνο και Μπολόνια, στις 6 Απριλίου Παρίσι και το Μάιο στην Αγία Πετρούπολη. «Δυστυχώς, ούτε στην Ιταλία, ούτε στο Παρίσι μας ήξεραν» είπε η κα. Μυταυτσή.

IMG_20160630_145600

Κύπρος – Γερμανία

Σ’ ότι αφορά το πλάνο της «Διπλωματίας Πόλεων» για το δεύτερο εξάμηνο του 2016, περιλαμβάνει την Κύπρο (Λευκωσία και Λεμεσσό) και Γερμανία (Κολωνία).

Για την επόμενη χρονιά, προτείνουν το Άμστερνταμ, τη Μαδρίτη, τη Βαρσοβία, τη Βιέννη και το Βελιγράδι και για το 2018 το Τελ Αβίβ κα τη Νέα Υόρκη.

«Είμαστε εδώ, να ακούσουμε και τις δικές σας απόψεις και προτάσεις» είπε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας, ενώ σ’ ότι αφορά τις δυτικές αγορές, είπε ότι στόχος είναι η αύξηση των εσόδων στις διανυκτερεύσεις και κατ’ επέκταση στην οικονομία της Θεσσαλονίκης.

*Ο δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της «Διπλωματίας Πόλεων» είχε πραγματοποιήσει αποστολή στην Καλαμάτα, 21 – 23 Οκτωβρίου 2015. Συνοδέψαμε την αποστολή και περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα