Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝησιωτική ΕλλάδαΚύπροςΙστορικά ρεκόρ για τον τουρισμό της Κύπρου!

Ιστορικά ρεκόρ για τον τουρισμό της Κύπρου!

Ο φετινός Ιούλιος υπήρξε ο καλύτερος μήνας αφίξεων στην ιστορία του κυπριακού τουρισμού!

ΝΤ.Χ. (hiotopoulou@gmail.com)

Η παραλία Νησί, κοντά στην Αγία Νάπα (φωτ. Ντέπυ Χιωτοπούλου)

Ο φετινός Ιούλιος περνά στην ιστορία της κυπριακής τουριστικής  βιομηχανίας, ως ο μήνας κατά τον οποίο ξεπεράστηκε, για πρώτη φορά, το όριο του μισού εκατομμυρίου περιηγητών!

Το φετινό Ιούλιο καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός αφίξεων συγκεκριμένου ημερολογιακού μηνός.

Συγκεκριμένα, κατά το μήνα Ιούλιο, καταγράφηκαν 531.030 τουριστικές αφίξεις, σε σύγκριση με 482.132 αφίξεις, του Ιουλίου 2016, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 10,1%.

Παράλληλα, καταγράφηκε αύξηση από σημαντικές αγορές πηγές τουρισμού όπως, μεταξύ άλλων, το Ηνωμένο Βασίλειο (6,0%), η Γερμανία (69,5%), οι Βόρειες Χώρες (μέση αύξηση 19,5%) και το Ισραήλ (82,6%).

Επισημαίνεται ότι η αύξηση στις αφίξεις Ιουλίου 2017 είναι η 25η συνεχόμενη  μηνιαία αύξηση στις αφίξεις περιηγητών. Η τελευταία φορά που σημειώθηκε μείωση στις αφίξεις μηνός περιηγητών, ήταν ο Ιούνιος 2015.

Στη μαρίνα Λεμεσσού (φωτ. Αχιλλέας Τραγούδας)

Αύξηση αφίξεων το επτάμηνο του 2017

Όσον αφορά τη συνολική τουριστική απόδοση αφίξεων για τους πρώτους επτά μήνες του χρόνου, παρατηρείται και εδώ επίδοση ιστορικά ψηλού ρεκόρ, με τις αφίξεις να έχουν προσεγγίσει τα 2 εκατομμύρια (1.994.236), καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 14,8%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πρώτης επταμηνίας 2016.

Για το επτάμηνο Ιανουάριος – Ιούλιος 2017, καταγράφεται αξιοσημείωτη αύξηση από τις αγορές Ηνωμένου Βασιλείου (8,7%), Ρωσίας (6,7%), Γερμανίας (56,2%), Βορείων Χωρών (μέση αύξηση 17,3%) και Ισραήλ (81,6%).

Στην παραλιακή της Λεμεσσού (φωτ. Ντ.Χ.)

Τουριστικά έσοδα

Παράλληλα, η αύξηση των τουριστικών αφίξεων, φέρει και αύξηση στα έσοδα της Κύπρου.

Τα τουριστικά έσοδα Ιουνίου 2017, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, από αφίξεις τουριστών έφτασαν τα 347,2 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αξιοσημείωτη αύξηση, της τάξης του 15,3% σε σύγκριση με το μήνα Ιούνιο 2016.

Όσον αφορά τα αθροιστικά συνολικά έσοδα για το πρώτο εξάμηνο του χρόνου, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι προσεγγίστηκε ήδη το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ (996,4 εκατ. ευρώ), καταγράφοντας αύξηση 19,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου χρόνου.

*

-Με βάση τις παρούσες ενδείξεις και δημοσιοποιημένα στοιχεία, ο πρωταρχικός στρατηγικός στόχος που έθεσε ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ), για διατήρηση του θετικού μομέντουμ αφίξεων που εξασφάλισε η Κύπρος κατά την περσινή καλύτερη ιστορικά σε αριθμό αφίξεων χρονιά, φαίνεται να επιτυγχάνεται.

– Με βάση την ανακοίνωση των τουριστικών εσόδων για το πρώτο εξάμηνο του χρόνου, ενισχύεται η αρχική εκτίμηση του ΚΟΤ, ότι το 2017 θα αποτελέσει νέα χρονιά ορόσημο για τον κυπριακό τουρισμό.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα